U bent hier

Diegem - VC Herentals 4-2 : VC roemloos onderuit

Herentals
12.11.2017 - 19.39u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals leed een logische nederlaag en kon maar met vlagen zijn voet zetten naast een meer gedreven Diegem. Een aantal bezoekers acteerde te ondermaaats, en dan is een match winnen heel moeilijk.

Bij de bezoekers was Spiessens onbeschikbaar, VC Herentals zal nog een tijdje zonder zijn "rots-in-de-branding" verder moeten.

Ook Vandebroeck geraakte niet fit. Olensky was geschorst, Haneveer startte zaterdag met de reserven, maar moest toch aantreden. Ook Danisik moest verstek geven.

Jan Deckers VC pr : 'Toch begon het allemaal niet slecht voor roodwit want nog geen 5 minuten ver of de thuisverdediging flaterde en Bruyninck nam het geschenk in dank aan, 0 - 1.

Diegem liet het niet aan zijn hart komen en ging aanvallen. Dat resulteerde meteen in een heet standje voor het doel van Vervoort, maar de bal werd weggewerkt. De thuisploeg met heel wat lengte probeerde bij elke spelhervatting te profiteren van dat oordeel. Even na het kwartier bereikte een verre inworp één van die torens, die kon simpel doorkoppen tot bij Spaey en Vervoort was geklopt, 1-1.

Diegem, met de wind pal in de rug, probeerde met lange passes zijn spitsen te bereiken. VC probeerde dat met combinatievoetbal. Halfweg de eerste helft, na toch wel een duidelijk fout op Haneveer, mocht Denayer aanleggen. Via de vingertoppen van Vervoort en de paal ging de bal in hoekschop.

De thuisploeg was gretiger, schuwde de duels niet, maar alles bleef binnen het toelaatbare. Rond het half uur kreeg VC een vrije schop. De bal werd ontzet. Pass naar voor, waar Denayer alle tijd kreeg om met een mooi schot Vervoort een tweede maal het nakijken te geven. 2-1

Met de rust in zicht mocht Frick te ver lopen met de bal en aanleggen. Vervoort had ook tegen dit schot geen verhaal. 3-1 Een kopbal van Voorspoels, over het doel van Michiels sloot de eerste helft af.

Wou Herentals nog iets rapen dan moest het, wind mee, aanvallen, herstelde het evenwicht op het middenveld, het was echter de thuisploeg die voor gevaar tekende. Eerst was er, uit het niets, een schot tegen de paal. Even later besloot Beeckmans naast. In de daarop fase legde Diegem weer een mooie aanval op de mat, maar de afwerker stond buitenspel.

Rond het uur ging Van Looy zijn kans, zijn schot ging in hoekschop. VC wou wel, maar kreeg, in tegenstelling tot hun opponenten, geen meter ruimte. Met nog een kwartier te spelen werd heel de bezoekende linkerflank opgerold. Het was voor Santoro een koud kunstje om te scoren, 4-1.

Aan de andere kant zag Tomassen een zwaar schot naast gaan. VC wou nog wel maar kreeg, combinerend, de bal niet vooraan. Lange ballen waren al helemaal uit den boze. Met het einde in zicht nam Dessaer, onder druk van Voorspoels, zijn eigen doelman nog te grazen, 4-2.

Maar de wedstrijd was toen al lang gespeeld.  VC Herentals kon, ondanks de vroege voorsprong, nooit de indruk geven om voor de volle pot te gaan. Daar tekenden teveel spelers niet present voor. Hopelijk kunnen er wat spelers gerecupereerd worden, want volgende zondag staat er alweer een moeilijke wedstrijd op het programma.

Thuis tegen het Leopoldsburg van Kim Bosmans, dat ondertussen opgeklommen is naar plaats 2. Aanvang om 14.30u.

imageMeer nieuws

Breng in maart een bezoek aan de windmolen van Gierle

Breng in maart een bezoek aan de windmolen van Gierle
Lille | Westerlo 16.03.2018 - 17.00u

Nieuw speelplein voor Mastbos

Nieuw speelplein voor Mastbos
Geel 16.03.2018 - 16.41u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto