Op 4 december organiseert Dienstencentrum De Regio Oosterwijk een speciale avond. Speciaal aangezien het de laatste avond is uit het 70-jarig bestaan van het "wit gebouw op den hoek in Oosterwijk" .

Het gebouw is herkenbaar door zijn ligging op de hoek van de drukke Olenseweg en de Britselaan die de invalsweg is naar onder andere Kamp C, de voetbalterreinen van Oosterzonen en de manège Gipsey Horses.

Vanaf dinsdag 5 december begint de afbraak van het gebouw en start de bouw van een gloednieuw Businesscenter.

Eigenlijk begint de afbraak al op maandagavond tijdens het event want om 21.30 uur zal Guy Van Hirtum, burgemeester van Westerlo, symbolisch de eerste muur afbreken.

Reeds vanaf 20 uur gaan we een toast brengen op het oude Dienstencentrum en het nieuwe Businesscentrum De Regio, tesamen met een aantal ondernemers die samen deel gaan uitmaken van de werking van dit Businesscentrum.

Speciaal zal het in elk geval zijn omdat het zich nog afspeelt in het oude gebouw dat daags nadien wordt afgebroken. Op water, electriciteit en verwarming kunnen we al lang niet meer rekenen dus daar hebben we oplossingen voor moeten voorzien.

Het nieuwe Businesscenter De Regio, dat normaal gezien heropent in september 2018, zal zich vooral richten op het ondersteunen van ondernemers in al zijn facetten.

Dienstencentrum De Regio op de Olenseweg 375 – 2260 Oosterwijk-Westerlo.