Voortaan doen de twee dienstenchequebedrijven 't Gerief uit Herentals en 't Plankske uit Oud-Turnhout samen waar ze goed in zijn: op een zorgzame manier ondersteuning bieden in het huishouden van klanten.

De administratieve samensmelting is een feit en de komende maanden wordt er intensief gewerkt aan een verdere afstemming tussen de twee organisaties.

Zowel 't Gerief als 't Plankske maakten een kleine 15 jaar geleden een mooie start. 't Gerief werd opgericht door OCMW's en de voormalige PWA's. Vandaag telt het dienstenchequebedrijf meer dan 350 medewerkers die werkzaam zijn in Herentals en in de 6 buurgemeenten.

't Plankske was een familiebedrijf, opgericht door Martine Robben. Het hart zat op dezelfde plek als dat van 't Gerief: ook zij hadden een sociaal doel. 't Plankske is werkzaam in de gemeenten rond Turnhout en heeft 200 medewerkers. De beide bedrijven hebben een poetsdienst en een strijkdienst en hebben nu samen 550-tal medewerkers.

Geen vreemden voor mekaar

'We stonden eigenlijk nooit op 'concurrentievoet' met elkaar', vertelt Hans Bouwen, directeur van 't Gerief. 'We respecteerden elkaar, wisselden informatie en kennis uit.' Dat 'samenwerken' krijgt nu wel een andere invulling.

De aandeelhouders van 't Plankske zochten na een intensieve periode van 15 jaar naar een partner om op een veilige manier afstand te nemen van hun bedrijf. Voor hun was een gesprek hierover met 't Gerief een moeilijke, maar logische stap vertelt Nadine Robben, voormalig bedrijfsleider van 't Plankske.

'Het DNA van onze bedrijven ligt dicht bij elkaar. Bij 't Gerief weten we dat er binnen de economische mogelijkheden, alles zal aan gedaan worden om onze medewerkers te respecteren en te waarderen. En dat is, naast een goede zorg voor onze klanten, onze belangrijkste bekommernis.'

De nabije toekomst

Hans benadrukt het belang van het welzijn van de medewerkers. 'Onze aandacht gaat in de eerste plaats naar onze medewerkers. Het is belangrijk dat zij zich goed voelen, want zij zorgen ook goed voor onze klanten.

We willen onze nieuwe collega's een warm welkom geven en de tijd gunnen om mekaar te leren kennen. De komende weken gaan we daarom investeren op afstemmen, afspraken maken, kennismaking. Tegelijk willen we erover blijven waken dat we een kwaliteitsvolle dienstverlening blijven aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat we van daaruit op een soepele manier kunnen evolueren naar één groot bedrijf.'

'En ondertussen groeien we verder en zoeken we volop nieuwe huishoudhulpen. Sollicitanten vanuit de gehele regio blijven dus zeer welkom,' besluit Hans. (pp)