Nijlen maakt zich op voor een betoging van dierenvrienden tegen vuurwerk. Meer dan 200 dierenliefhebbers verzamelen zondagmiddag aan taverne De Slappe Uier in Nijlen voor een optocht van 6.5 km.

Aanleiding voor de tocht is de dood van het paard Pullo van de familie Huyskes-Hellemans uit Nijlen dat tijdens het vuurwerk in de buurt van haar stal stierf aan een hartaderbreuk. Het voorval lokte heel wat verontwaardigde reacties uit bij dierenvrienden die vonden dat de maat vol was.

Ook in Geel werd tijdens het vuurwerk het paard Crispy van Marcel en Ida Verachtert zwaargewond tijdens het vuurwerk. Via de sociale media kreeg de verontwaardiging vorm en de facebookgroep 'Dierenvrienden tegen vuurwerk' gaat daarom zondagmiddag betogen. In totaal stierven tijdens oudejaarsnacht zeker vijf paarden en zes schapen aan de gevolgen van het vuurwerk. Een drachtige merrie verloor haar veulen. Honden werden zwaargewond. Ook ander kleinvee zoals cavia's, konijnen, hamsters werden slachtoffer van onzorgvuldig afgestoken vuurwerk.

De betoging start zondagmiddag aan taverne De Slappe Uier in de Laurys Gewatstraat in Nijlen om 12u. De dierenliefhebbers wandelen een traject van 6.5 km onder politiebegeleiding tot aan het gemeentehuis. Daar wordt een petitie overhandigd.

De foto's kunnen schokkend zijn.