U bent hier

Diesel en Super 98/95 verdwijnen aan de pomp. Voortaan tankt u B7, E5 of E10

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
03.10.2018 - 17.06u
Door: Herman Gezelle

Volgende week vrijdag veranderen de groene of gele etiketten voor benzine en diesel. Vanaf die dag zal u geen diesel of Super 98 of 95 meer tanken, maar respectievelijk B7, E5 of E10.

Mobiliteitsorganisatie VAB vindt de naamswijziging een goede zaak, omdat er eenvormigheid zal zijn in heel Europa. Maar vergissingen aan de pomp zijn niet uitgesloten, zegt VAB.

B7, E5 of E10

De nieuwe brandstofetiketten in tankstations, aan de tankdop bij nieuwe wagens en bij de autodealers zullen in de hele Europese Unie en in een aantal bijkomende landen (zoals onder meer Zwitserland, Noorwegen of Turkije) dezelfde zijn.

"Er is geoordeeld dat consumenten er voordeel zullen uit halen indien ze overal in Europa dezelfde etiketten zullen zien. Nu is er teveel verwarring", legt Chantal De Pauw uit, woordvoerster van de federale overheidsdienst Economie.

Zwarte belettering op een witte achtergrond wordt de regel voor alle etiketten

Voor benzines worden de etiketten rond, voor diesel vierkant en brandstoffen van het type gas - zoals LPG - krijgen een ruit. De benaming wijzigt grondig: benzine 98 wordt E5, benzine 95 wordt E10 en diesel wordt B7. LPG blijft LPG. (VRTNWS) - tekening FGOV.be

Lees verder op VRTNWS.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto