U bent hier

Diesel rijden voordeliger dan gedacht

Nationaal
24.04.2013 - 13.52u
Door: Herman Gezelle

Voor velen lijkt diesel rijden geen optie omdat het omslagpunt tussen benzine en diesel te hoog ligt. Onlangs is echter uit onderzoek naar voren gekomen dat dit omslagpunt een stuk lager ligt dan gedacht, namelijk al bij 150 liter per maand. Voor wie dus 150 liter of meer tankt per maand, wat gemiddeld overeen komt met 2000 kilometer per maand, loont het zich al om een auto op diesel te gaan rijden.

Dieselauto's lijken, met de bekende en beproefde technologie, weer hun opmars te maken. Dat is mede te wijten aan het groeiende aanbod eco-modellen dat tegenwoordig op de markt verschijnt. Zo is de nieuwe Civic, een model Honda diesel, een voorbeeld van een krachtige auto die veiligheid en gebruikersgemak combineert met een laag brandstofverbruik. Het feit dat diesel rijden goedkoper lijkt te worden is daarnaast te wijten aan de stijgende brandstofprijzen waarbij het verschil tussen benzine en diesel toeneemt. De prijs van benzine ligt momenteel 20 tot 25 % hoger dan de prijs van diesel. De keuze voor een diesel wordt dus interessanter naar mate er meer kilometers gereden worden op jaarbasis. Daarnaast biedt een diesel diverse voordelen ten opzichte van een benzineauto.

Zo gaat de motor relatief gezien langer mee. Daarnaast zijn diesels over het algemeen zuiniger in het verbruik en ligt de brandstofprijs zoals gezegd een stuk lager dan benzine. Ook zijn er tegenwoordig diverse eco-modellen dieselauto's op de markt die vrijgesteld zijn van wegenbelasting omdat ze een lage uitstoot hebben. Je rijdt dan in een auto met moderne veiligheid en luxe maar je betaalt geen wegenbelasting.  Daarnaast heeft een diesel een hogere restwaarde dan een benzineauto, want inhoudt dat je er meer voor terugkrijgt bij inruil. Houdt wel rekening met een hogere afschrijving in de eerste jaren bij aanschaf van een nieuwe diesel.

Al met al lijkt het rijden op diesel voor steeds meer mensen interessanter te worden. Naast het model en het aantal kilometers dat op jaarbasis wordt gereden, spelen ook de wensen die worden gesteld aan de auto hierin een rol. Een Honda diesel bijvoorbeeld, weet sportiviteit, veelzijdigheid en ruimte goed te combineren met een minimaal brandstofverbruik. Daarmee wordt diesel rijden voor iedereen interessant.

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto