Dieven en oplichters hebben de voorbije dagen de Herentalse afdeling van het Rode Kruis Vlaanderen geviseerd. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in de lokalen van het Rode Kruis. Oplichters hebben het gemunt op de lidgelden 2013.

RK-voorzitter Francis Van Leemputte begrijpt het nog altijd niet. Francis Van Leemputte: "Het was al de vierde keer in drie jaar tijd dat er in het lokaal van het Rode Kruis werd ingebroken. Bleef de schade vorige malen beperkt dan gingen de dieven dit keer aan de haal met alle didactische materiaal zoals computer, laptop, grote schermen, ... We schatten de totale waarde op 4.000 à 5.000 euro."

Dit keer vond de politie wel een bloedspoor van de dader(s). Die sloegen een ruitje van een deur in en hebben zich daarbij waarschijnlijk verwond. Mogelijk geraakten de dieven binnen met een 'loper'.

Alsof die tegenslag nog niet genoeg is kreeg Van Leemputte ook het bericht dat oplichters het gemunt hebben op de lidgelden van het Rode Kruis voor 2013.

Francis Van Leemputte: "We hebben iedereen in Herentals via mailing een brief gestuurd met daarop de vraag of de Herentalsenaren lid willen worden van het Rode Kruis en hun lidgeld op een bankrekening willen storten. Oplichters bellen nu blijkbaar lukraak Herentalsenaren op om te zeggen dat dit nummer fout is en het geld op een andere rekening moet overgeschreven worden. We hebben al weet van 4 gevallen, de politie onderzoekt de zaak."