Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor meer dan 200.000 euro materialen gestolen bij Deca Packaging Group aan de Toekomstlaan in Herentals. Daar bouwt het bedrijf een nieuwe vestiging. De verhuis van machines van Tienen naar Herentals was sinds begin vorige week begonnen. De dieven moeten volgens bedrijfsleider Patrik De Cat goed op de hoogte geweest zijn van de verhuis.

In het bedrijf stonden een aantal machines, lag er een lading koper om de machines aan te koppelen en lagen ook heel wat koppelingen die daarvoor nodig waren. In de nieuwe bedrijfshal stond een verhuiswagen. De inbrekers hebben hun tijd genomen om alles in die verhuiswagen in te laden. Ze zijn daarna gewoon met de wagen verdwenen. De inbraak werd in de loop van zaterdag vastgesteld. Vrijdagavond waren de laatste werknemers vertrokken om 20.15u, zaterdagmorgen waren ze om 7 uur opnieuw aan de slag gegaan.

De verhuis van de machines vanuit de vestiging Tienen naar de nieuwe locatie aan de Toekomstlaan in Herentals gaat gewoon verder. Wel is er nu ook een nachtploeg aanwezig.

Pikant detail: zaakvoerder Patrik De Cat stelde als raadslid op de vorige gemeenteraad nog een vraag naar extra camera's en nummerplaatherkenning op het industrieterrein in Herentals.  Ook N-VA had begin van het jaar op de raad gevraagd naar de plaatsing van camera's.