Er is in de Kempen al enkele maanden een inbrekersbende actief die bestelwagens  viseert.   In Dessel konden afgelopen nacht onbekenden voor €3.000 aan klein gereedschap buitmaken.

Ook in Retie aan de Geelsebaan werd er ingebroken. In de Tielendijk in Turnhout gingen dieven aan de haal met 6 elektrische toestellen. In de Spoorwegstraat in Tielen ging het om werkmateriaal.

Ook de nacht daarvoor werd er in 2 bestelwagens ingebroken in Lille. Een grote hoeveelheid gereedschap werd er gestolen. Dat gebeurde aan Dorp en de Wechelsebaan.

De politie regio Turnhout zoekt getuigen:

'Voor de tweede nacht op rij waren op verschillende plaatsen in onze politiezone, maar ook elders in de Kempen, dieven op pad die het gemunt hebben op gereedschap en elektrisch werkmaterieel in camionettes.

Aan de Spoorwegstraat in Kasterlee sloegen de daders vannacht rond 04.00 uur toe. Nog in Kasterlee werd tussen 00.30 uur en 07.15 uur ook een camionette die geparkeerd stond aan de Lage Rielen leeggeroofd.

Mogelijk dezelfde daders gingen er vannacht ook vandoor met een hoeveelheid gereedschap uit een camionette die geparkeerd stond aan de Tielendijk in Turnhout.

Op sociale media duiken intussen ook berichten op van gelijkaardige diefstallen afgelopen nacht, o.m. in Retie.

Heb jij iets verdachts gezien of heb je nuttige informatie die kan helpen bij de opsporing of de identificatie van de daders,

bel dan het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1) of mail naar opsporingen@politieregioturnhout.be.

Voor het geval je de komende nacht(en) zelf een verdachte situatie zou opmerken, bel dan meteen 101 en probeer een zo goed mogelijke beschrijving van de daders en hun vluchtvoertuig door te geven. Dat vergemakkelijkt de opsporingen.

Intussen adviseren we je om bestelwagens met gereedschap te parkeren in een garage of op een veilige(re) plaats. Maak ook een inventaris van het gereedschap, bij voorkeur zelfs met foto's en een oplijsting van alle serienummers.

Als je je camionette toch op straat wil parkeren, kies dan voor een goed verlichte en niet te afgelegen parkeerplaats. (pol)