Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Digibank Neteland helpt inwoners digitaal op weg : 'Van online solliciteren tot smartphonevragen' - extra foto's

Digibank
Onze samenleving digitaliseert aan een steeds sneller tempo. Solliciteren, werk, administratie,…  veel zaken gebeuren steeds meer online. Voor velen is deze verandering niet vanzelfsprekend en lopen hierdoor het risico om digitaal uitgesloten te worden.
 
Daarom kunnen inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar voortaan terecht bij Digibank Neteland.
 
'Met de opstart van dit project en in een samenwerking met en dankzij de verschillende partners CVO HIK, Ligo Kempen, VDAB en de lokale besturen van Neteland, zorgen we ervoor dat echt iedereen gelijke digitale kansen krijgt', aldus Jan Michielsen, schepen in Herentals.
 
Om inwoners van de 5 gemeentes digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal 8 digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd vandaag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

"Een digipunt is een plek waar inwoners gratis hulp krijgen bij al hun vragen rond het gebruik van een computer, smartphone of andere digitale toepassingen. Een digihelper staat op vaste momenten in de week klaar om geduldig ondersteuning op maat te bieden," vertelt schepen Bart Michiels.

 
In de bibliotheek van Herentals kan je elke donderdagnamiddag van 14u30 tot 16u30 terecht met alle digitale vragen. Een afspraak maken hoeft niet. Iedereen kan met een eigen toestel langskomen of gratis gebruik maken van de openbare computers met internet.

Om zelf aan de slag te gaan met digitale toepassingen kunnen inwoners ook lessen of workshops volgen. Voor diegene die nood hebben aan een toestel om thuis te gebruiken, bestaat er de uitleendienst.

 
Via Digibank Neteland kunnen inwoners een laptop ontlenen voor een aantal maanden en bieden ze verdere ondersteuning aan op maat, thuis of in een digipunt.

De komende maanden openen ook in de andere Neteland-gemeenten digipunten. Er wordt samengewerkt samen met bestaande initiatieven in elke gemeente, zo bouwen ze samen verder aan een digitaal Neteland.'

 
Simultaan liep in de bibliotheken Neteland  - Vorselaar, Grobbendonk en Herentalsde jaarlijkse verwendag. 
 
Foto's Adrie de Kok / NNieuws.
Digibank

Deel dit artikel