U bent hier

Digidak en Intracto gaan voor iedereen digitaal mee

Herentals | Neteland | Vlaanderen
25.02.2021 - 09.52u
Door: Lex Verellen

Op het vlak van digitale communicatie draait de wereld steeds sneller. De covid-crisis heeft dat alleen maar verder in de verf gezet. Niet in het minst bij ziekenhuizen, waar contact met familie en vrienden veel moeilijker bleek, dan het zou mogen zijn.

Samen met de vzw Digidak, dat de missie heeft om de digitale kloof te verkleinen en de sociale cohesie te vergroten, zette Intracto daarom de schouders onder een actie voor het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Herentals, Mol, Turnhout & Geel).

In een eerste fase schenkt Intracto 10 tablets aan het ziekenhuisnetwerk. Deze tablets werden specifiek voor het gebruik in ziekenhuizen ontworpen. Bovendien is de ambitie om samen met het netwerk van Intracto en Digidak voldoende in te zamelen om de aankoop van 200 tablets mogelijk te maken.

Communicatie met het thuisfront waardevoller dan ooit

'Één van de gevolgen van Covid-19 is de ongeziene versnelling die digitalisering heeft ondergaan. Bij zowel mensen als ondernemingen. Het tempo van die digitalisering is echter niet altijd even haalbaar voor iedereen.

Met 'Iedereen digitaal mee' wil Intracto de toegang tot digitale kennis en devices ook vergemakkelijken voor ouderen en kwetsbaren. Zo zorgen we samen de vzw Digidak voor tablets in de ziekenhuizen in de regio, zodat ook patiënten die niet over schermen beschikken kunnen videochatten met hun dierbaren.

Kris Verellen, project manager Digidak: "Samen met Intracto hebben we gezocht naar een oplossing om de buitenwereld zichtbaar te maken voor patiënten en omgekeerd. Met traditionele tablets kan dat niet zo eenvoudig als je zou denken.

Met deze specifieke tablets op maat van ziekenhuizen kan dat wel. De expertise op het gebied van digitalisering en de expertise van onze lokale vrijwilligers stellen we samen ter beschikking van de meest kwetsbaren."

Intracto roept klanten op om samen mee Digidak te ondersteunen
Pieter Janssens, oprichter Intracto: "We willen met Digidak aandacht hebben voor degene die in sociaal isolement leven. Mensen die digitalisering helaas nog te vaak als een nadeel zien, of er toch alvast mee geconfronteerd worden.

We beginnen onze samenwerking met de schenking van 10 speciale tablet voor ziekenhuizen uit de regio. Daarnaast roepen we ook ons netwerk op om ook hun goed hart te laten zien en samen met ons de digitale kloof te verkleinen."

In samenspraak met het ziekenhuisnetwerk kozen we voor de tablets van Greetr. Deze tablets zijn erg gebruiksvriendelijk zodat ook mensen zonder digitale vaardigheden eenvoudig kunnen videobellen.

Bovendien zijn de tablets valbestendig, eenvoudig te ontsmetten en erg veilig. Hierdoor heeft het zorgpersoneel een minimum aan extra werk binnen hun takenpakket.

Digidak en Intracto hebben de ambitie om te zorgen voor 200 speciale, veilige tablets zorgen om de afstand tussen de patiënten en hun familie zo klein mogelijk te houden.

De eerste 10 tablets werden alvast gedoneerd door Intracto. Andere organisaties en mensen kunnen ook hun schouders onder dit initiatief zetten via onze gezamenlijke website.

Meer info kan gevonden worden op: www.iedereendigitaalmee.be

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto