Nu iedereen binnen moet blijven en zijn leven van thuis uit moet organiseren, merken we meer dan ooit dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om mee te zijn op digitaal vlak. Daarom zet Intracto een samenwerking op met Digidak, een organisatie die zich inzet voor digitale en sociale inclusie.

Hoe snel de digitale evolutie gaat, valt pas op wanneer je met je neus op de feiten gedrukt wordt. Ondernemingen die in het verleden al investeerden in e-commerce kunnen (een deel van) hun business sneller shiften naar online, andere proberen de schade te beperken door externe online platformen in te schakelen.

Samen de digitale kloof verkleinen

Intracto wil zijn steentje bijdragen om die digitale kloof zoveel mogelijk te verkleinen. Met onze opleidingen en events zetten we al jaren in op de digitale kennis van onze collega's en klanten, maar we gaan graag verder dan dat.

Daarom gaan we samenwerken met Digidak, een organisatie die zich al 17 jaar inzet voor digitale en sociale inclusie en zo al meer dan 25.000 mensen digitaal heeft versterkt.

Digidak helpt mensen tools als Zoom en Skype te gebruiken, hun bankzaken online te regelen, iets te bestellen op internet en mediawijs gaan met al die digitale mogelijkheden. Zo helpen ze kwetsbare groepen mee te zijn met de maatschappij en hun eigenwaarde te vergroten.

Materiële hulp en ondersteuning
Met sponsoring wil Intracto de mogelijkheden van Digidak vergroten om onder andere laptops te voorzien voor kansarme gezinnen, lokalen te installeren in sociale woonwijken waar kinderen kunnen gamen en huiswerk maken, gratis laptops aan te bieden in bibliotheken en meer.

Op termijn krijgen ook onze collega's de kans om hun kennis en kunde ter beschikking te stellen en zo mee aan de kar te trekken.