Na de dijkbreuk aan de Roerdompstraat op woensdag is er ook donderdagochtend een dijk gebroken tussen de Centrale Loop en Larumse Loop nabij de Roerdompstraat.

Dit werd veroorzaakt door de hoge waterstand van de Kleine Nete.

Vanochtend is er door de hoge waterstand van de Kleine Nete (tussen Geel en Kasterlee) een dijk gebroken tussen de Centrale Loop en de Larumse Loop (directe zijtak Kleine Nete) nabij de Roerdompstraat.

Het gebied tussen Kleine Nete en Roerdompstraat ligt op vele plaatsen lager dan de waterstand van de Kleine Nete bij hoge waterstand. Daarom gaat de Centrale Loop die het gebied via een pompstation afwatert onder de Larumse Loop door via een waterkoker.

Op de kruising tussen beide lopen is een dijk gebroken, waardoor de Kleine Nete nu via de Larumse Loop in een aantal velden aan het leeglopen is.

De provincie Antwerpen beheert de betrokken waterlopen en is bezig met de dijk te herstellen.

Doordat er een doorbraakgat van vermoedelijk drie meter diep is geslagen zal dit niet simpel zijn. Na het herstellen van de dijk zal het nog even duren voordat al het water gebied is uitgepompt.

Rij voorzichtig op de Roerdompstraat

Rijd best wat voorzichtiger en trager dan normaal op de Roerdompstraat. Op bepaalde delen van de straat kan door water en slijk de weg extra glad zijn. Andere overstromingen in het gebied zijn niet uitgesloten. (vc)