Vanmorgen zijn op de hoek van de Hellekensstraat en het Poelstraatje de werken gestart van het project De Tuinen Van Herentals van projectontwikkelaar Dijk&Duin. Deze appartementen voldoen aan zowel de zeer strenge passiefnorm als de BEN-norm, wat dit project uniek maakt in Vlaanderen.

Vandalen aan het werk op werf

Zaakvoerder Filip Van Dyck : 'Wat een heuglijke dag had moeten zijn, is al onmiddellijk in mineur begonnen toen we vaststelden dat vandalen tijdens het weekend de voorruit van de graafmachine van de grondwerken-aannemer ingesmeten hadden.
Dit is niet de eerste keer dat we tegenkanting krijgen, wat zeer spijtig is, want we bedoelen het allemaal zeer goed, daarmee refererend naar het ongenoegen van de buurt die met dit project een stukje groen ziet verdwijnen.'

Het is een bouwgrond, waarop bovendien een BPA van toepassing is, en dat wij zullen invullen op de meest optimale en ecologische manier mogelijk,' besluit Filip Van Dyck.

Voorbeeldproject : thema op Cleantech Café Kamp C

De Tuinen Van Herentals is een voorbeeldproject. Filip Van Dyck is uitgenodigd om op 15 september te komen spreken voor collega's tijdens het Cleantech Café, georganiseerd door Kamp C, om ook andere projectontwikkelaars warm te maken voor de ecologische en toch betaalbare manier van bouwen.

De specialisten van Kamp C prijsden vooral het feit dat er geen artificiële kunstgrepen uitgehaald werden om de strenge bouwnormen te halen, maar dat de groene gedachte gewoon consequent gevolgd werd.

Wil jij ook aanwezig zijn bij de voorstelling? Dat kan, is gratis,  maar vergeet je niet vooraf in te schrijven: HIER.

Voor het project De Tuinen Van Herentals kijk op  www.dijkenduin.be