U bent hier

Dimpnadagen steken van wal tijdens infoavond

Geel
01.10.2014 - 20.02u
Door: Franky Van Leeuwen

Op woensdag 8 oktober organiseert het Geelse stadsbestuur een infoavond in fuifzaal de Waai voor wie wil meewerken en acteren tijdens de nieuwe editie van de Dimpnadagen in mei 2015. De belangrijkste pijlers van deze Dimpna-feesten zijn de St.-Dimpna Ommegang en het musicalspektakel GheelaMania.

Wie in 2005 of 2010 meewerkte aan de Dimpnadagen, zal het groepsgevoel onder de vrijwillige medewerkers en acteurs beamen. Uit mails die de organisatoren binnen kregen, blijkt dat het ongeduld om na vijf jaar opnieuw deel uit te maken van de familie bij velen heel groot is. Uiteraard is de organisatie ook op zoek naar nieuw bloed om de vele posten in te kunnen vullen. De decorploeg zoekt versterking, achter de schermen moeten alle attributen op hun plaats gezet worden, de naai- en kledijploeg zoekt extra handen, stewards moeten de verschillende toegangen bemannen en uiteraard moeten de honderden acteurs- en figurantenrollen voor zowel St.-Dimpna Ommegang als GheelaMania ingevuld worden.

krijtlijnen

Om alle geïnteresseerde medewerkers en acteurs een eerste beeld te geven van wat de Dimpnadagen concreet inhouden, wordt een groots opgezette infoavond georganiseerd in zaal de Waai op woensdag 8 oktober om 19.30u. Deze infoavond richt zich tot iedereen die wil helpen om van de Dimpnadagen 2015 een groot succes te maken! De organisatoren lichten er de krijtlijnen van GheelaMania en de Ommegang toe, zoals het parcours, de speeldata en het script. Inschrijven voor het infomoment is niet nodig. Je verneemt die avond hoe je je kan registreren als helper, figurant of acteur.

nieuw concept

De vijfjaarlijkse Dimpnadagen openen op 3 mei met de St.-Dimpna Ommegang. Deze kleurrijke en historische parade met zo’n 1000 figuranten trekt die zondagnamiddag door de centrumstraten en is gratis te aanschouwen. Nieuw is de Middeleeuwse Markt doorheen de dag en het volksfeest ’s avonds. De rest van de maand mei staat in het teken van GheelaMania, een musicalspektakel in regie van Luc Stevens. De regisseur heeft zich geëngageerd om het Geelse verhaal te brengen volgens een nieuw concept. Iets om naar uit te kijken! De ticketverkoop voor GheelaMania start begin 2015. Voor meer info surf je naar www.dimpnadagen.be, mail je naar dimpnadagen@geel.be of bel je naar 014 56 63 90.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto