U bent hier

Dinner Events start herstelplan

Kasterlee | Kempen regio
28.11.2018 - 03.14u
Door: Herman Gezelle

Met een aanvraag bij de ondernemingsrechtbank van de toepassing van de wet op de continuïteit van de onderneming (WCO) voor de activiteiten in de eventcatering, wil Dinner Events de activiteiten herorienteren.

"Rendabiliteit is voor ons in de evenementen actueel moeilijk haalbaar", zegt eigenaar Jan Van Eyck. "Dit in tegenstelling tot onze andere bedrijven, waar we wel goede cijfers halen."

"Wanneer je streeft naar zeer hoge kwaliteit en full service is het in de sector van de eventcatering bijzonder moeilijk om rendabel te zijn", verduidelijkt Jan Van Eyck. "Organisatoren en klanten verwachten scherpe prijzen en hoge kwaliteit. Volkomen terecht. Maar het is moeilijk uitleggen dat door alle omkadering ten velde een zelfde kwaliteitsgerecht op een event veel duurder is dan in onze eigen zaak.

De groep vroeg vandaag voor de activiteiten in de eventcatering, die georganiseerd worden vanuit de vestiging in Malle, de WCO aan. Daarbij zijn al dan niet associaties zeker een optie.

"We zetten deze stap met pijn in het hart", zegt Jan Van Eyck. "We hebben lang en hard gewerkt om dit te vermijden. Maar de realiteit liegt niet. We wilden niet dat deze activiteit op termijn impact heeft op onze rendabele activiteiten zoals de catering in de zorg en bedrijven, feestzalen, restaurants ons seminariecentrum en recreatie . Daar zijn we rendabel en hebben we de ambitie om snel nog duidelijke groei te realiseren." Jan Van Eyck hoopt deze periode snel te kunnen afsluiten.

"Ik begrijp dat onze uitstekende naam hiermee mogelijk reputatieschade oploopt", besluit hij. "Helaas worden wij net als elke andere ondernemer met de harde economische realiteit geconfronteerd. Het motiveert mij alleen maar om tijdens deze episode nog harder te werken samen met onze betrokken medewerkers. (pb) foto archief Nnieuws : Jan Van Eyck rechts.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto