Na crisisoverleg en volgens de maatregelen die de overheid oplegt, besloot het gemeentebestuur om de dinsdagmarkt toch toe te staan. Eerder deze week werd deze afgelast uit voorzorg voor het coronavirus.

De overheid beschouwt de wekelijkse markten als gewone handelszaken die op weekdagen ook open mogen zijn. Wel gelden er strikte voorwaarden om de markt te organiseren. De dierenmarkt en Jaarmarkt blijven geannuleerd, deze vallen onder de categorie 'evenementen'.

Op weekdagen zijn alle marktkramen toegelaten, naar analogie met handelszaken. De marktkramen moeten zich op 1,5 meter afstand van elkaar opstellen en rekening houden met de algemene richtlijnen. Op dinsdag 24 maart – normaal de dag van de Grote Jaarmarkt - vindt er dus een normale dinsdagmarkt plaats.

Géén uitstap, wel noodzaak

We vragen aan alle inwoners en bezoekers van de markt om met gezond verstand te beslissen om al dan niet te komen. De dinsdagmarkt opent niet om een gezellige uitstap te maken met het gezin, wel om de mensen te voorzien in basisbehoeften. We moeten altijd verschillende leeftijden op één plek vermijden.

Kom dus enkel langs als je iets nodig hebt en hou altijd rekening met de algemene voorzorgsmaatregelen: 1,5 meter persoonlijke afstand houden, thuis blijven als je je ziek voelt, niezen en snuiten in papieren zakdoekjes, hoesten in de elleboog,...

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 99, lokale.economie@gemeentemol.be