Stoppen met roken, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter. Heist-op-den-Berg streeft ernaar een gezonde gemeente te zijn en wil inwoners die stoppen met roken dan ook ondersteunen. Daarom organiseerde de gemeente een rookstopcursus om mensen te helpen bij het stoppen met roken.

Van oktober tot en met december werden er acht sessies georganiseerd waarbij 16 mensen onder begeleiding van een tabakoloog samen naar hun rookstop toe werkten. Om deze doorzetters te feliciteren voor hun moed en volharding wordt er op 18 december om 20 uur een diploma-uitreiking georganiseerd in cultuurcentrum Zwaneberg. Na deze diploma-uitreiking volgt er een receptie in café Vélodrome. Iedereen is welkom.

Samen met de secundaire scholen zet de gemeente ook een rookstopcampagne op poten. Alle secundaire scholen krijgen de kans om infosessies te organiseren in de klassen, zowel voor rokers als niet-rokers, en om rookstopcursussen te organiseren voor leerlingen die roken.

Na de infosessie kunnen leerlingen die willen stoppen met roken zich inschrijven voor SmartStop, een rookstopprogramma op maat van rokers tussen 14 en 20 jaar en dit onder begeleiding van een tabakoloog.