Jeroen Vanluyten neemt afscheid als directeur van provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout. Vanluyten heeft zelf zijn ontslag aangeboden. Het stopzetten van de samenwerking verloopt in onderling akkoord en in een goede verstandhouding. Veel sneller dan verwacht moet het provinciebestuur dus op zoek gaan naar een nieuwe directeur voor de Warande.

Na het vertrek van Staf Pelckmans, die bijna 20 jaar aan het hoofd had gestaan van de Warande, kwam Jeroen Vanluyten in de lente van vorig jaar als beste kandidaat uit het assessment waarmee de provincie Antwerpen op zoek ging naar een nieuwe directeur voor het Turnhoutse cultuurhuis. In de zomer van 2019 ging de 37-jarige Antwerpenaar effectief aan de slag. Vandaag maakte gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van provinciaal cultuurhuis de Warande, zijn ontslag bekend.

"De directeur heeft aangegeven een andere wending aan zijn loopbaan te willen geven en heeft zelf zijn ontslag aangeboden," zegt Helsen daarover. "Ik respecteer de keuze die Jeroen in zijn leven maakt en wens hem alle geluk en succes toe bij de nieuwe dingen die hij in de toekomst doet. De samenwerking was van korte duur; ze eindigt in onderling akkoord en in een goede verstandhouding."

De Warande start nu de zoektocht naar een nieuwe directeur (m/v). Peter Sommen - hoofd van het Departement Mens, Communicatie en Organisatie bij de provincie Antwerpen - zal aan de Raad van Bestuur worden voorgedragen om een aantal taken van Jeroen Vanluyten tijdelijk over te nemen.

Het provinciebestuur kiest daarmee voor een man met ervaring als tijdelijke oplossing. Sommen leidde de ploeg van de Warande eerder al in de periode tussen het vertrek van Staf Pelckmans en de aanstelling van Jeroen Vanluyten. (Belga)