Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directeur Lieve Caelen WZC Perwijshof : "Personen met dementie staan centraal bij ons"

Hof Van Perwijs wzc

WZC Perwijshof Westerlo heropende vanmorgen haar beschermde afdeling op de 1e verdieping.

"Onze vastberadenheid om obstakels te overwinnen wordt weerspiegeld in deze heropening", zegt Lieve Caelen, directeur WZC Perwijshof.

"In ons zorglandschap zien we steeds meer en meer de aandacht voor personen met dementie.

Steeds nieuwe inzichten hieromtrent geven ons als woonzorgcentrum verschillende uitdagingen. Daarom hebben we gebruik gemaakt van de sluiting om deze afdeling in te richten om belevingsgerichte zorg zo optimaal mogelijk te kunnen aanbieden.

Belevingsgerichte zorg betekent zo kort mogelijk aansluiten met de gevoelens en belevingswereld van onze bewoner. We hebben verschillende beleefhoeken ingericht; met dank aan de Rotary Club van Westerlo voor de financiële ondersteuning van dit project.

Ook de kleuren, behangpapier en materialen spelen een belangrijke rol.  Om dit allemaal goed te laten verlopen moeten we investeren in onze zorgtoppers.

We hebben een referentiepersoon “dementie”, die met hart en ziel haar inzet voor onze bewoners met dementie én we hebben eentje in opleiding. 

Verder is het heel belangrijk om de juiste zorgtopper op de juiste plaats in te zetten. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar zorgtalenten met een hart voor de bewoners met dementie.

De bewoners zullen mondjesmaat hun intrek nemen…we gaan zeer zorgzaam om met onze meest kwetsbare bewoners. Op deze manier kunnen zowel de bewoner als de zorgtoppers elkaar leren kennen."

 

Gevaertlaan 9/11, Zoerle-Parwijs, België

Hof Van Perwijs wzc

Deel dit artikel