U bent hier

Directeur Media en Productie Peter Claes verlaat VRT

Vlaanderen
17.02.2020 - 19.51u
Door: Herman Gezelle

Peter Claes, de directeur Media en Productie van de VRT, verlaat de openbare omroep. De samenwerking wordt beëindigd in onderling overleg. Claes stond sinds half december op non-actief na een conflict met voormalig CEO Paul Lembrechts.

Eind vorig jaar ontstond een conflict tussen gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts en de rest van het directiecollege enerzijds en de nummer twee van de VRT Peter Claes anderzijds.

Lembrechts had aan de raad van bestuur gevraagd om Claes te ontslaan, maar dat werd geweigerd. Daarna werd Claes op non-actief gezet. Er werd nog een bemiddelingspoging ondernomen, maar zonder resultaat.

Lembrechts werd een maand geleden door de Vlaamse regering opzij geschoven als gedelegeerd bestuurder. Het was aan interim-CEO Leo Hellemans om te kijken er nog plaats was voor hem in het directiecollege.

Claes en de VRT hebben nu in onderling overleg beslist de samenwerking te beëindigen. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto