Patiënten en bezoekers kunnen sinds 2 weken niet langer terecht op de parking voor het (AZ) Herentals terecht. De shuttle die naar het Netepark rijdt, draait op volle toeren.

Om een oplossing te bieden aan het nijpende parkeerprobleem rond het hospitaal laat AZ Herentals momenteel een verdieping bovenop de bestaande bezoekersparking bouwen. Voor die werkzaamheden moest het personeel al uitwijken, zodat bezoekers wat meer parkeerruimte over houden.

Maar omdat die niet volstaat, besloot de directie 1 maand geleden om een eigen pendeldienst naar de parking van recreatiedomein Netepark in te leggen.

'Diensturen van de shuttle uitgebreid van 7u tot 20u op  werkdagen'

'We hebben sinds de week van de herfstvakantie de diensturen van onze shuttle uitgebreid van 7u tot 20u op iedere werkdag', zegt Annelies Vrints, communicatie AZ Herentals.

De reden is dat sinds die week de werkzaamheden aan het parkeergebouw de hele parkeerzone inpalmen. Het is dus niet langer mogelijk om voor het ziekenhuis te parkeren.

Mensen moeten dus echt elders op zoek naar parking. Het is de bedoeling dat we onze shuttledienst tot zeker begin december aanhouden, omdat het parkeergebouw normaal tegen eind van deze maand klaar moet zijn. Maar dat is natuurlijk onder voorbehoud dat alles vlot zoals gepland. 

Met de bouw van dit extra parkeergebouw komen er 100 parkeerplaatsen bij aan het ziekenhuis.  Einde van de werken is voorzien begin december.'

Tekening : de nieuwe parking aan het AZ Herentals.