U bent hier

Directrice Huis Perrekes wordt barones

Geel
20.07.2018 - 13.04u
Door: Herman Gezelle

Koning Filip heeft nieuwe adellijke titels uitgereikt. Dit is een jaarlijkse traditie waarbij landgenoten die zich verdienstelijk hebben gemaakt een persoonlijke onderscheiding krijgen.

Eén daarvan was voor Carla Molenberghs, directrice van zorginstelling Huis Perrekes in Geel. Zij krijg de titel barones.

'Carla Molenberghs ligt aan de basis van een rusthuis voor dementerende ouderen', zegt burgemeester Vera Celis. 'In dit huis staat het behoud van de waardigheid in een vertrouwde huiselijke sfeer centraal. Huis Perrekes, dat uit drie ‘Huizen’ bestaat, voorziet al sinds 1986 in zorg en begeleiding op maat voor personen met dementie.

Ze kunnen er terecht voor kortverblijf, dagverzorging, begeleid wonen en de ambulante begeleiding ‘Opmaat’. Vorig jaar kwam daar nog De Villa bij, een voormalige dokterswoning aan de Oosterloseweg die verbouwd werd. Een belangrijk doel van De Villa is om een brug te leggen tussen personen met dementie en de lokale gemeenschap.

Carla Molenberghs is moeder van drie kinderen en woont in Geel. Na acht jaar onderwijs koos zij ervoor zich definitief in te zetten voor dementerende ouderen. Hiermee sloot zij aan bij een prille jeugdervaring, toen zij als kind nauwe contacten had met “moederke”, een dementerende vrouw, die in het gezin van haar ouders werd verpleegd.

Stad Geel feliciteert Carla met haar ereteken en is vereerd dat Huis Perrekes in Geel gevestigd is.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto