U bent hier

Dirk Soentjens : 'Het belang van de klant, van de burger staat centraal' - update

Herentals
10.01.2020 - 22.09u
Door: Herman Gezelle

Vrijdagavond mochten de medewerkers van het lokaal bestuur in een goed gevulde zaal 't Hof toasten op het nieuwe jaar. Wie 25 of 35 jaar in dienst was in 2019, of wie op pensioen ging in 2019, kreeg een welverdiende attentie.

'2019 was een enorm hectisch en druk jaar', zegt Dirk Soentjens, algemeen directeur stad Herentals.

'Een nieuw bestuur, vertaling van het bestuursakkoord naar een nieuwe missie en visie, en nieuwe doelstellingen en vertaling en een nieuwe meerjarenplanning.  Alle reglementen werden herzien én vereenvoudigd, er werd verder gewerkt aan de integratie van stad en OCMW.'

'Ambitie om onze organisatie op een hoger kwaliteitsniveau te tillen'

'Ons tof team blijft ambitieus om onze organisatie op een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Vooral ook het managementteam (MAT) moet meer zichtbaar worden en zich opstellen als motor van gans de organisatie.  

Onze medewerkers zijn het kapitaal van onze organisatie. Het belang van de klant, van de burger blijft centraal staan', besluit Dirk Soentjens.

Ook burgemeester Mien Van Olmen sprak de gelederen toe : 'Zeer kwaliteitsvolle en klantvriendelijke dienstverlening leveren'

'Ieder van u is een zeer belangrijke schakel in onze organisatie. Het bestuur beseft dit ten volle. We verwachten van u allemaal zeer kwaliteitsvolle en klantvriendelijke dienstverlening.

We konden op u rekenen, er werd veel van u verwacht, de druk lag hoog.

Het was een hectisch jaar, maar ik ben er, net als onze algemeen directeur, van overtuigd dat we allen samen hier de vruchten van zullen plukken: het bestuur, de organisatie, u als personeelslid, en niet in het minst onze klanten, de Herentalsenaren.'

'Duidelijk kader ontwikkelen voor thuiswerk'

'Ons bestuur engageert zich om in de loop van de komende jaren verder te onderzoeken wat mogelijk is naar verdere flexibele arbeidstijden', vervolgt Van Olmen.  'We willen een duidelijk kader ontwikkelen voor thuiswerk.

En we engageren ons om op zoek te gaan naar een haalbare introductie van werkbaar werk voor het personeel.

Continuïteit van de diensteverlening staat centraal, maar we zoeken maximaal mee naar mogelijkheden om de combinatie van uw werkzaamheden en uw privéleven in een goede balans te brengen.

Verder wil het bestuur investeren in een aangepaste hedendaagse werkomgeving. Door de aankoop van de site van 't Hof biedt zich de opportuniteit aan om ons te verankeren in het hart van onze stad.

We onderzoeken of een nieuwe administratieve campus haalbaar is complementair aan de stadsfeestzaal op de Grote Markt. Meer zichtbaar en kernversterkend kunnen we niet zijn', besluit de burgemeester, zich richtend tot het gemeentelijk personeel. (gvn)

Foto : Dirk Soentjens, algemeen directeur stad Herentals - archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Actrice Corrie van Gorp (78) overleden

Internationaal 24.11.2020 - 12.50u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 24.11.2020 - 12.19u

Planten voor studentenkamers

Planten voor studentenkamers
Geel | Kempen regio 24.11.2020 - 10.31u

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst
Kasterlee | Neteland | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.56u

Cunina viert haar 30-jarig bestaan

Cunina viert haar 30-jarig bestaan
Kempen regio | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.24u

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa
Herentals | Kempen regio 23.11.2020 - 19.52u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto