Ook politiezone Neteland nam gisteren deel aan de grootschalige nationale flitsmarathon. Tussen 7u 's morgens en 18u 's avonds werden er in totaal 2.014 voertuigen gecontroleerd.

Vooral in de zone 30 werden veel bestuurders betrapt op te snel rijden.

'De eerste controle werd gedaan in de Streepstraat in Morhoven, binnen de zone 30', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.  'Hier werden 120 voertuigen gecontroleerd waarvan er maar liefst 40 te snel reden. 1 op 3 bestuurders reed daar tijdens de flitscontrole dus te snel.

Daarna verhuisde de flitswagen richting Kamergoor in Herentals (zone 50), waar 16 van de 122 gecontroleerde bestuurders te snel reden.

Op de Aarschotseweg in Herentals (zone 70) werden 626 voertuigen gecontroleerd. Hier reden slechts 2 van hen te snel. Wel werden daar 2 PV’s opgesteld voor niet-gekeurd rijden. Ook 1 bestuurder mocht een onmiddellijke inning ontvangen voor gsm-gebruik achter het stuur.

Als laatste werd er nog een controle gedaan op de Herentalse Steenweg  Herenthout (zone 70), ter hoogte van Happyland. Hier werden 1.146 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid waarvan er 5 te snel reden. 1 van hen reed 110 km/u.

1 bestuurder kreeg een PV-waarschuwing omwille van een keuringsprobleem en 2 kregen een PV omdat hun voertuig niet tijdig gekeurd werd. Ook op de Herentalse Steenweg mocht een bestuurder een onmiddellijke inning ontvangen omwille van gsm-gebruik.

Voor de actie werden 2 hoofdinspecteurs en 3 inspecteurs ingeschakeld', besluit Van Peer. (pol) Foto NNieuws / en politie Neteland.