Disneyland Paris organiseert op 1 september een jobbeurs in Brussel. Het pretpark is in heel Europa op zoek naar 8000 werkkrachten, van wie er 1000 een contract van onbepaalde duur zullen krijgen. Ieder jaar werft Disneyland 60 tot 80 landgenoten aan. Vooral Vlamingen zijn gegeerd vanwege hun talenkennis.

Het is al de tweede rekruteringscampagne van Disneyland Parijs dit jaar. Ze vindt deze herfst plaats in Frankrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Griekenland en dus ook België. Er zijn geen quota per land, maar meestal worden er 60 tot 80 Belgen aangeworven.

Van de 8000 gezochte nieuwe werknemers zullen er 1000 een vast contract krijgen. 'De anderen worden aangeworven voor een seizoen', zegt Griet De Blende van Disneyland. 'Ideaal voor mensen die pas afgestudeerd zijn of tussen twee jobs in in de buurt van Parijs willen vertoeven.'

Disneyland zoekt mensen voor allerhande functies zoals voor het onthaal, de verkoop en in de hotels. De nieuwe werknemers zullen verblijven in een studio of een gedeelde woning in de omgeving van het park. Die huisvesting kost hen 300 euro per maand.

Van de 15.000 huidige vaste werknemers in Disneyland Parijs, hebben er ongeveer 100 de Belgische nationaliteit. Vlamingen zijn gegeerd in het pretpark omdat ze vaak meertalig zijn. 'Kennis van het Engels is zeer belangrijk, maar Frans blijft de voertaal', aldus Griet De Blende.

Geïnteresseerden moeten zich voor 21 augustus hier kandidaat stellen.