Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Distributiecentrum Lidl krijgt eindelijk omgevingsvergunning : nog beroep mogelijk

Lidl op Henradsite

De bestendige deputatie provincie Antwerpen heeft dan toch een omgevingsvergunning onder voorwaarden toegekend aan het project van Heylen Warehouses (Wim Heylen) en Molenwater Groep (Eddy Hendrickx) uit Herentals (Heath21).   Het Duitse Lidl wil een nieuw duurzaam distributiecentrum op de oude Henradsite aan de Herenthoutseweg Herentals bouwen. 

"Het meest duurzame distributiecentrum van de supermarktketen in België", klinkt het.   De projectpartners hadden in mei al een vergunningsaanvraag ingediend. Na amper 3 maanden moesten heel wat aanpassingen gebeuren.

De plannen zijn nu aangepast na adviezen en opmerkingen

"Het nieuwe DC zou het 6e Belgische distributiecentrum voor de smart discounter Lidl worden", klinkt het bij Lidl, Isabelle Colbrandt communicatie.  "De komst van de logistieke site zal zorgen voor zo'n 230 nieuwe jobs in de regio. Het is de eerste keer dat beide partijen een samenwerking aangaan.

Door te investeren in een 6e distributiecentrum wil Lidl zijn expansieplannen als smart discounter in België voortzetten en zo anticiperen in de markt van morgen.

Het logistieke knooppunt in Herentals zal gebouwd worden volgens de BREEAM* Outstanding normen, wat ervoor zorgt dat dit in het rijtje van de duurzaamste distributiecentra van het land komt te staan."

Werkgelegenheid : 230 jobs

"De komst van het nieuwe distributiecentrum betekent ook een flinke toename van de werkgelegenheid in de regio. Zo creëert het distributiecentrum zo'n 230 nieuwe jobs, waarvan een 200-tal binnen logistieke functies en 30-tal jobs bij ondersteunende diensten zoals HR, verkoop en IT.

Dit biedt de inwoners van Herentals en de omliggende Neteland-gemeenten kansen op werk dicht bij huis', klinkt het bij Lidl.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de provinciale Omgevingsvergunningscommissie gaven een negatief advies gegeven, het Herentalse stadsbestuur adviseerde gunstig onder voorwaarden.

De termijn waarbinnen eventueel beroep kan worden aangetekend, is nog niet bekend. Wordt vervolgd.  Foto : projectontwerp © Architeam.

 

Lidl logo

Lidl logo

Herenthoutseweg 235, Herentals, België

Lidl op Henradsite

Deel dit artikel