U bent hier

Dit weekend afbraak oude brug Geel-Stelen

Geel
04.10.2019 - 14.36u
Door: Mark Jaspers

Tijdens het weekend van 5-6 oktober wordt de oude brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen afgebroken. Vanaf zaterdagavond om 22 uur zullen grote kranen vanop een drijvend ponton onder de brug met de grote sloopwerken van de betonconstructie starten.

Als alles vlot gaat kan de nieuwe brug in december dan in gebruik genomen worden.

De Vlaamse Waterweg nv bouwde een nieuwe hogere brug in Geel-Stelen. Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Begin juni 2018 is de oude brug een 20-tal meter verschoven om zo als tijdelijke omleidingsweg te dienen. Zo kon op de bestaande locatie van de brug een nieuwe brug gebouwd worden die een tweetal meter hoger ligt. Hierdoor bleef de onderbreking van de brug ook beperkt.

De stalen boogbrug een totale overspanning van 128 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.

Wie een goed zicht wil op de werken, kan in twee veilige voorziene zones de werken volgen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid dus we raden aan om met de fiets te komen. (DV)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto