Op verschillende plaatsen verspreid over de hele provincie Antwerpen wordt dit weekend gecontroleerd op drugsgebruik achter het stuur. Het is de eerste keer dat zo'n grootscheepse actie, genaamd 'Drugs, no way', wordt georganiseerd.

De federale politie coördineert de grootscheepse actie, die een allereerste keer plaatsvindt, met de gezamenlijke inzet van zowat alle politiediensten in de provincie en met de steun van provinciegouverneur Cathy Berx.

Volgens de politie betekent de actie concreet dat tot maandagochtend overal in de provincie, op eender welk moment, controles kunnen opduiken. De nadruk zal op nachtelijke controles liggen.

"Vooral tijdens de weekendnachten laten mensen zich nogal graag verleiden om met drugs in hun lichaam achter het stuur te kruipen", zegt bestuurlijk directeur-coördinator van de federale politie in Antwerpen Jean-Claude Gunst.

"Het is bij wijze van spreken sociaal aanvaardbaar geworden, of toch meer dan vroeger. Met deze politieactie zeggen we daar heel duidelijk nee tegen. Drugs en rijden gaan niet samen." (pol)