Nick Kraft van het populaire dj-duo Lowriderz en de voorlopig nog 17-jarige Kimia Jalalian gaan op 14 oktober de N-VA-troepen in Herentals versterken.

"Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar en woon nu in Morkhoven. Ik ben dj bij Lowriderz, waarmee ik onder meer al op ­Tomorrowland heb gedraaid. Daarnaast heb ik ook een kledinglijn waarbij Kempische uitspraken centraal staan", aldus Nick Kraft. ­

Herentals moet voor onze jeugd terug 'the place to be' worden, onder andere door meer in te zetten op een betere infrastructuur voor jongeren. Daar wil ik samen met de N-VA- ploeg mijn schouders onder zetten."

Politiek vanop de schoolbanken

Kimia Jalalian is nog piepjong, maar wil haar laatste jaar in het middelbaar onderwijs kOsh combineren met de gemeentepolitiek.

"Ik word dit voorjaar 18 jaar", lacht ze. "Toen ik zes maanden was, ben ik samen met mijn ouders van Iran naar Herentals gekomen. Ik zit momenteel in het vijfde jaar Marketing en Ondernemen aan de kOsh Campus Collegestraat.  'K ben zeer actief bij de meisjesscouts in Herentals. Je kan mij bovendien vaak terugvinden in de Crossfit ­Omnimove.

Mocht ik verkozen raken op 14 oktober, dan zou ik mijn 6e jaar middelbaar combineren met mijn mandaat als gemeenteraadslid. Een vrij unieke combinatie, denk ik. Maar ook jongeren, die nu pas voor de eerste keer mogen gaan stemmen, verdienen een goede en gemotiveerde vertegenwoordiging," besluit Kimia.  (pb)