U bent hier

DNCS en TowerEye (Gierle) versterken de infrastructuurpoot van Gumption

Kempen regio | Lille | Vlaanderen
25.02.2021 - 15.51u
Door: Herman Gezelle

DNCS en TowerEye uit Gierle sluiten zich aan bij het Gumption-ecosysteem, een bedrijvengroep van meer dan 20 jonge ondernemingen die werken rond digitale transformatie.

DNCS is gespecialiseerd in toegangscontrole, camerabewaking en IT-netwerken voor bedrijven. TowerEye doet hetzelfde, maar dan voor tijdelijke installaties.

De zusterbedrijven uit Gierle versterken de smart hub van Gumption – de infrastructuurpoot van de groep.

15 jaar geleden startte Gust Dierckx DNCS op. Dat specialiseerde zich in IP-camera's, de vervanger van de analoge bewakingscamera. IP-camera's zijn aangesloten op een netwerk en verwerken beelden als digitale data.

DNCS installeert netwerk- en securitysystemen voor bedrijven. Een paar jaar later richtte Dierckx ook TowerEye op. Met dezelfde technologie en competenties mikt dat op een andere doelgroep.

DNCS legt zich toe op vaste implementaties, TowerEye op opstellingen met een tijdelijk karakter.

TowerEye werkt voornamelijk voor bouwbedrijven, overheden en organisatoren van evenementen. "Bouwbedrijven vragen om beveiligingscamera's, krachtige verlichting en hoogtechnologische alarmsystemen", verduidelijkt Niels Van den Heuvel, general manager.

"Op evenementen en festivals installeren wij camera's en een stabiel netwerk waarop bezoekers en organisatoren veilig surfen, bellen, cashvrij betalen en video streamen.

Met 12.000 endpoints is Tomorrowland een van onze grootste klanten. Ook overheden gebruiken soms tijdelijke bewakingsinfrastructuur, bijvoorbeeld om nummerplaten te registreren of toezicht te houden in autovrije straten."

Complementariteit

"Wij geloven dat digitale transformatie vraagt om een 360°-aanpak, die expertise uit vele kennisdomeinen combineert", zegt Bart Embrechts, managing partner van Gumption.

"Met deze participatie versterken wij onze smart hub. DNCS en TowerEye vinden aansluiting bij andere infrastructuurspecialisten in de groep, zoals Rank 1 (netwerken en security), Geosparc (smart cities) en Mercuron (draadloze mobiele en datacommunicatie).

Ook met nichespelers als iXpole (evenementen en sportclubs) en EGHT Care (zorgsector) is er veel complementariteit."

"De synergie is belangrijk, maar even belangrijk is de gemeenschappelijke kijk op waarden, technologie en partnerships", vult Pieter Hermans aan, algemeen directeur bij DNCS.

"Net als Gumption zijn wij gedreven door innovatie. Technologie is geen doel op zich. Wij zoeken oplossingen voor uitdagingen waarvan de klant wakker ligt. Wij helpen hem keuzes maken op typisch Vlaamse wijze: nuchter, pragmatisch, zonder toeters en bellen.

Wij geloven in vertrouwensrelaties met partners en leveranciers. Wanneer je kennis en kwaliteitsservice combineert met de ruggensteun van sterke partners, dan kun je concurreren met veel grotere spelers."

Op de foto :  Bart Embrechts, managing partner van Gumption (links) en Gust Dierckx, managing partner van DNCS & TowerEye / foto Gumption. (GD)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto