Drie docenten van de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie op Campus De Nayer hebben een kunstwerk geproduceerd met 3D-metaalprinten ('Large Scale 3D metal printing').

Deze techniek is wereldwijd sterk in opmars, mede dankzij de snelle evolutie van de bijhorende software. De onderzoeksgroep van de Thomas More-hogeschool is een van de pioniers op het vlak van programmatie en productie van complexe onderdelen met deze techniek.

Het kunstwerk symboliseert de wereld die ongezien hard getroffen wordt door een onzichtbaar maar schijnbaar ongenaakbaar virus. Dit geldt ook voor het kunstwerk.

'De structuur is opgebouwd uit metaal dat op het eerste zicht ongenaakbaar is, maar door de moleculen die in de lucht aanwezig zijn, wordt de structuur sterk aangetast. Dat proces verloopt snel of traag, afhankelijk van de locatie. Het is de bedoeling dat het kunstwerk met de jaren steeds meer corrodeert en op termijn volledig zal verdwijnen, net zoals het coronavirus', luidt het.

Fondsen verzamelen voor het goede doel

De docenten willen met dit kunstwerk een communityproject opstarten voor het verzamelen van fondsen en het werk verkopen aan geïnteresseerde gemeenten, steden, bedrijven ...

Om de slachtoffers van de pandemie te herdenken of de succesvolle ontwikkeling van vaccins en behandelingen te eren. Met de verworven fondsen willen ze organisaties helpen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.