U bent hier

Dochter Christophe Lambrecht brengt ode aan overleden papa op StuBru: "Je was de allerbeste, wat gaan we je missen" (2)

Grobbendonk | Herentals | Vlaanderen
10.05.2019 - 16.05u
Door: Herman Gezelle

Helena (17), de oudste dochter van Christophe Lambrecht, heeft vanochtend op Studio Brussel een pakkende ode gebracht aan haar overleden vader. "We hoorden al dat je een geweldige radiopresentator was. Maar dat is zeker niet het enige. Je was de allerbeste papa die er is."

Vorige week zondag overleed Studio Brussel-presentator Christophe Lambrecht aan de gevolgen van hartproblemen. Zowel collega's als luisteraars kwamen de afgelopen week met mooie boodschappen en odes aan de presentator.

En net daarom wilde Helena vandaag naar de studio van Studio Brussel komen. "De plek waar papa thuis was en een groot deel van zijn leven doorbracht. Studio Brussel was niet enkel zijn job, maar ook zijn passie."

Ik ben zo blij dat ik je vaak genoeg heb gezegd hoe graag ik je zie

Helena las een brief voor, gericht aan haar overleden vader. "De afgelopen dagen hoorden we vaak wat voor een geweldige radiomaker je was. Maar dat is zeker niet het enige. Je was ook de allerbeste, liefste en coolste papa die er is. Dat klinkt erg cliché, maar in jouw geval is het allemaal waar.

Mijn vrienden waren jaloers op onze band. Jij was mijn soulmate. Je luisterde en hielp me als het nodig was. Ik kon alles tegen jou zeggen en jij tegen mij. Ik ben zo blij dat ik je vaak genoeg heb gezegd hoe graag ik je zie."

"Het is onwezenlijk dat ik nu 's ochtends op school ga aankomen zonder een berichtje van jou met de vraag of ik goed heb geslapen. Het is onwezenlijk dat ik je niet meer kan bellen voor de stomste dingen. Het is onwerkelijk dat ik je niet meer alle dagen ga kunnen knuffelen. Ik, Bruna en Maurice (zijn andere kinderen, nvdr.) zijn blij dat jij onze papa was. Wat gaan we je missen."

Bekijk het fragment hier.

De uitvaart van Christophe Lambrecht heeft morgen plaats in intieme kring in Noorderwijk. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto