In Broechem (Ranst) zijn heel wat mensen verontwaardigd over dode kraaien. Boeren hebben de vogels ter verschrikking opgehangen boven hun akkers. "Dat is in alle opzichten verboden en nutteloos", zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. De gemeente Ranst wil dat de boeren de kadavers verwijderen.

Volgens een vaak gedeelde facebookpost gaat het om twee akkers met drie en acht dode vogels, ondersteboven opgehangen ter verschrikking van andere vogels.

"Die praktijk komt helaas nog steeds voor maar is nutteloos en op alle vlakken verboden", reageert Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. Ook de gemeente Ranst heeft bezwaren.

"Dit verjaagt bezoekers en geen vogels. Wij zijn hier niet gelukkig mee nu er meer wandelaars en fietsers naar onze gemeente komen. Ik begrijp de geschokte reacties", zegt Luc Redig (Groen), schepen van milieu in Ranst.

De gemeente Ranst wil alvast met de bewuste boeren rond de tafel gaan zitten. "Dit is not done. Er zijn alternatieven en zelfs namaakkraaien in de handel. We gaan de bewuste boeren vragen de dode kraaien te verwijderen. Kinderen en andere passanten schrikken als ze dit zien. (VRT NWS)