U bent hier

Dode kraaien opgehangen boven akkers in Broechem

Lier regio
30.03.2021 - 08.58u
Door: Lex Verellen

In Broechem (Ranst) zijn heel wat mensen verontwaardigd over dode kraaien. Boeren hebben de vogels ter verschrikking opgehangen boven hun akkers. "Dat is in alle opzichten verboden en nutteloos", zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. De gemeente Ranst wil dat de boeren de kadavers verwijderen.

Volgens een vaak gedeelde facebookpost gaat het om twee akkers met drie en acht dode vogels, ondersteboven opgehangen ter verschrikking van andere vogels.

"Die praktijk komt helaas nog steeds voor maar is nutteloos en op alle vlakken verboden", reageert Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. Ook de gemeente Ranst heeft bezwaren.

"Dit verjaagt bezoekers en geen vogels. Wij zijn hier niet gelukkig mee nu er meer wandelaars en fietsers naar onze gemeente komen. Ik begrijp de geschokte reacties", zegt Luc Redig (Groen), schepen van milieu in Ranst.

De gemeente Ranst wil alvast met de bewuste boeren rond de tafel gaan zitten. "Dit is not done. Er zijn alternatieven en zelfs namaakkraaien in de handel. We gaan de bewuste boeren vragen de dode kraaien te verwijderen. Kinderen en andere passanten schrikken als ze dit zien. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto