U bent hier

Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf: verdachte aangehouden door onderzoeksrechter (3)

Grobbendonk | Vorselaar
16.12.2019 - 07.42u
Door: Mark Jaspers

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de verdachte van het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in Vorselaar op de Molenbaan zondag aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen. De 21-jarige verdachte uit Grobbendonk verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

Het ongeval kostte het leven aan een 16-jarige jongeman uit Vorselaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn fiets op weg was naar huis. Zijn lichaam werd zaterdagochtend aangetroffen door een buurtbewoner aan de Molenbaan.

Enkele uren later kon een verdachte worden opgepakt. De 21-jarige man legde een positieve drugstest af en verklaarde ook zelf dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij zei dat hij zich wel gerealiseerd had dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat het om een fietser ging. De verdachte beschikte enkel over een voorlopig rijbewijs en mag dus niet in weekendnachten rijden.

Hij werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en die besliste om hem aan te houden. Vrijdag zal de raadkamer beslissen over de al dan niet bevestiging van zijn aanhouding. (Belga)

Enkele uren na het ongeval belde de jongeman samen met z'n ouders zelf de politie. De ouders van het slachtoffer hopen op een zeer strenge straf.

Zaterdag 21 december om 10u wordt er in de dorpskerk van Vorselaar afscheid genomen van Ian. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto