De vermoedelijke dader van het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf vannacht op de Molenbaan Vorselaar is een 21-jarige man uit Grobbendonk. Hij legde een positieve drugstest af en verklaarde ook onder invloed van alcohol te hebben gereden.

De verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

Een buurtbewoner trof zaterdagochtend rond 8u het lichaam van de 16-jarige Ian Goormans (foto) aan langs de Molenbaan in Vorselaar. Het slachtoffer, dat vlakbij de plaats van het ongeval woonde, was op de fiets aangereden door een auto. Op de plaats van het ongeval werd onder meer een zijspiegel aangetroffen, die wellicht afkomstig is van het voertuig dat bij het ongeval betrokken was.

De bestuurder had daarna vluchtmisdrijf gepleegd. Voor de jongeman kwam alle hulp te laat.

Intussen kon de vermoedelijke bestuurder geïdentificeerd en verhoord worden.

21-jarige : drugs, alco en slechts voorlopig rijbewijs, mag  niet in weekendnachten rijden

"Het betreft een 21-jarige man uit Grobbendonk. Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs en mag dus niet in weekendnachten rijden. De verdachte legde een positieve drugtest af. Hij verklaart dat hij ook onder invloed van alcohol reed.

In zijn verklaring stelt hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat om een fietser ging", zegt parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker.

Het Parket Antwerpen, afdeling Turnhout, gaf opdracht aan een verkeersdeskundige, de wetsgeneesheer en het labo om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan.

De 21-jarige verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen. (belga)

De motorcrossclub Lille blijft verslagen achter na het dodelijk ongeval van Ian Goormans. De sympathieke jongen van 16 was een fervent motorcrosser en spendeerde veel van zijn vrije uren op de terreinen in Lille. Voorzitter Jef Leyssen : 'We hebben het erg moeilijk met wat er is gebeurd.'

De mama van het slachtoffer Ian Goormans (16) postte vanmorgen op FB een aangrijpend bericht :