De vrachtwagenchauffeur uit Mol die dinsdag in het Oost-Vlaamse Oosterzele het ongeval veroorzaakte waarbij een 26-jarige motorrijder om het leven kwam, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdag beslist.

De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter na een positieve drugtest.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur op de Wettersesteenweg (N42) in de richting van Zottegem, ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. Een vrachtwagen reed er in op een file. De motorrijder die als laatste in de file stond, een 26-jarige man uit Wetteren, kwam om het leven. Bij het ongeval waren nog een achttal andere voertuigen betrokken.

De vrachtwagenbestuurder, een 38-jarige man uit Mol, werd gearresteerd.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat het ongeval vermijdbaar was en dat man de file tijdig had moeten opmerken.

Hij moest een nacht in de cel blijven en de onderzoeksrechter liet hem aanhouden. Hij verscheen vrijdag al voor de raadkamer, en niet maandag zoals eerder gemeld. De raadkamer besliste dat de man in de cel blijft. Als hij in beroep gaat, verschijnt hij binnen de twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. (belga)