9.500 deelnemers hebben de ingekorte versie van de 53e Dodentocht gehaald. Zo'n 1.600 mensen moesten opgeven. Door de hitte was het parcours - dat normaal 100 kilometer is - dit jaar ingekort tot een afstand van 65 kilometer. Maar die aanpassing had volgens Ilse Robyn van organisator 100Km Dodentocht – Kadee vzw geen invloed op de beleving.
Philip Ver Elst (40) uit Oosterwijk als 'Maya de Bij' : 'Pijn is tijdelijk, hitte vermoeiend'
Philip Ver Elst (40) uit Oosterwijk als 'Maya de Bij' haalde ultieme eindstreep van de Dodentocht voor de 19e keer. Een bewonderenswaardige prestatie.
''t Was superheet, amai', zegt Philip, nog vermoeid na een lange tropische nacht. 'De verkorte afstand was echt wel een terecht initiatief van de organisatoren.
De nacht verliep het vlotste, maar toen de ochtend kwam, kreeg ik wel een klein klopke van de hamer. De pijn is echter maar tijdelijk. De warme organisatie van m'n goede doel 'Het Berrefonds' deed de pijn verdwijnen. Ook volgend jaar is dit fonds m'n goede doel.
De dodentocht verdient alle respect en ik ga die zoveel mogelijk blijven proberen te bekampen. Op naar medaille 20 volgend jaar. Ook nog even hartelijk dank voor vele sponsors van m'n goede doel. Dank allemaa!'
'Het Berrefonds' is een vzw uit Antwerpen. Het Berrefonds is een warme vzw die iedereen die te maken krijg met het verlies van baby of kind probeert te ondersteunen met een brede waaier van gratis dienstverlening.
Ver Elst is sinds jaren vaste en geliefde zorgverpleger in WZC Boeyendaalhof Herenthout en woont in Oosterwijk. Foto FVE/NNieuws.