Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doe de complimentenwandeling Lille en geef je mentale welzijn een boost

Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Tijdens deze dagen zet gemeente Lille op verschillende manieren het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit doet de gemeente onder andere door haar gloednieuwe complimentenwandeling te lanceren.

De wandeling van 4 km loopt langs de wandelknooppunten. Onderweg passeer je verschillende borden die het belang van het geven van een compliment op een leuke manier in de kijker zetten.  Schepen van Gezondheid Chiel Danckers (Inzet): “De waarde van een compliment wordt vaak vergeten, maar heeft een grote impact op ons mentale welzijn. Met de complimentenwandeling willen we mensen aanmoedigen hierbij stil te staan.

Onze werkgroep gezondheid stippelde de wandeling uit. Tijdens de wandeling komen de wandelaars borden tegen met leuke spreuken en opdrachtjes rond het geven van een compliment. De wandeling eindigt in Café Den Toerist. Daar vind je ook originele complimentenkaartjes die je kan opsturen naar iemand die een opkikkertje verdient. Ook voor kinderen is de wandeling een aanrader. De leden van de kindergemeenteraad werkten een zoektocht uit die kinderen onderweg kunnen doen. Vinden ze alle verstopte letters onderweg, dan ontvangen ze een leuk complimentje.”

De complimentenwandeling is vanaf 1 oktober elke dag vrij te wandelen. De wandeling vertrekt aan Café Den Toerist. De brochure kan je oppikken aan het onthaal in het gemeentehuis of bij Café Den Toerist. Je vindt ze ook op www.lille.be/complimentenwandeling.

Deel dit artikel