Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Wanneer er brand uitbreekt, blijven het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo heb je meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen wanneer een rookmelder alarm slaat. Doe de deur dicht en je bent een held!

Je hebt misschien de gewoonte om de deuren in huis open te laten.

Dat moet veranderen! De deur dicht doen, vooral ‘s nachts, is van levensbelang. Wanneer er brand uitbreekt, houdt zelfs een gewone, nietbrandwerende binnendeur de rook tot 20 minuten tegen. Tijd die levens kan redden.

De deur dicht doen is een simpele handeling die geen geld of moeite kost, terwijl het de verspreiding van de verstikkende rook effectief vertraagt.

Hang rookmelders!

Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Zodra de rookmelder rook detecteert, zorgt het alarmsignaal ervoor dat jij en je huisgenoten zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

Meer info op hangrookmelders.be

Word jij ook deurdichter? En een Held

Doe de deur dicht en red levens bij brand. Zo ben je deurdichter, én een echte held. Verspreid de boodschap #doededeurdicht op social media – en jawel, dat mag met een deurgedicht. Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee.

#worddeurdichter #spreadtheword #doededeurdicht

Bekijk de campagnevideo !