Een hele maand geen druppel alcohol drinken. Lukt het jou? De meeste mensen doen het als gezondheidskuur of om te testen of ze zonder kunnen. Ook Olen gaat net als vorig jaar de uitdaging aan en roept jou op om deel te nemen aan de nationale actie en in februari alcohol af te zweren.

Sluit je aan bij Olens team

Durf jij het aan om 28 dagen 'neen' te zeggen tegen alcohol? Daag ook zeker je vrienden uit en sluit je aan bij de groep 'Gemeente Olen' op www.tourneeminerale.be. Op deze website vind je bovendien nog heerlijke recepten en verschillende Tournée Minérale-evenementen. Organiseer je zelf een activiteit? Je kan het op de site laten registreren.

Waarom beter geen alcohol?

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten,... Voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch is dat niet helemaal onschuldig.

Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Een reden te meer om je in te schrijven voor de actie en een maand lang geen alcohol te drinken.

Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Wie weet merk jij ook de voordelen. Sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt aan een gezonder gewicht,... Kortom, je gaat je beter in je vel voelen.

Bovendien sta je als deelnemer even stil bij je eigen alcoholgebruik. De campagne zal je doen beseffen hoe snel je een glaasje drinkt uit gewoonte.