Ook op 1 november veranderen er weer enkele concrete dingen voor u of voor uw naasten.

Doktersvoorschriften krijgen "houdbaarheidsdatum"

Voorschriften voor geneesmiddelen zullen vanaf 1 november standaard nog slechts drie maanden geldig zijn. Tot nu toe bleven voorschriften voor geneesmiddelen onbeperkt geldig. Een patiënt kon vele maanden later nog altijd bij de apotheker langsgaan om een medicijn af te halen.

Minimumlevering aardgas is weer beschikbaar

Wie een budgetmeter heeft voor aardgas, maar echt geen geld heeft om die op te laden, kan in de wintermaanden toch een minimale levering aardgas krijgen. Vanaf 1 november tot en met 31 maart 2020 kunnen zij elke halve maand bij het OCMW weer een financiële tussenkomst voor een minimale aardgaslevering vragen.

Daar is Apple's Netflix-concurrent

Apple lanceert op 1 november zijn streamingdienst Apple TV+. De prijs per maand ligt met 4,99 euro per maand een stuk onder die van concurrent Netflix. Daar betaal je minstens 7,99 euro per maand.

Sigaretten worden 18+

De verkoop van tabaksproducten, zoals sigaretten, roltabak en e-sigaretten, aan minderjarigen is vanaf 1 november verboden. De leeftijdslimiet wordt zo opgetrokken van 16 naar 18 jaar. België was een van de weinige Europese landen waar de verkoop van tabaksproducten aan minderjarigen nog werd toegelaten. (VRTNWS)