U bent hier

Dokus Dauwen (82) : 'Fotografie over de grenzen heen' - niet te missen

Herentals | Neteland
18.09.2021 - 10.10u
Door: Herman Gezelle

Dokus Dauwen zag in 1939 in Wiekevorst het levenslicht. Deze 82-jarige kranige gepensioneerde vloerwerker, 25 jaar als zelfstandige, woont momenteel in de Groenstraat in Noorderwijk.

Dokus is lid van de fotoclub Fodiac Oevel en al sinds zijn jeugd gepassioneerd door fotografie. Op 17-jarige leeftijd fotografeerde hij reeds in wit/zwart met de legendarische 'Gevabox'.

Jan Michielsen : 'Dokus fotografeert dus al 65 jaar. Wie doet hem dat na?'

Dokus is een echte autodidact. Hij heeft geen bepaalde specialiteit en verdiept zich in alle onderwerpen. Zijn interesse in en passie voor fotografie is gedurende zijn leven enkel maar toegenomen.

Ook vandaag nog reist hij de wereld rond op zoek naar de mooiste plekjes om er unieke foto's te maken. En dat, zegt hij zelf, zal hij blijven doen zolang hij kan en de gezondheid en portemonnee het toelaten.

Dat Dokus een gewaardeerd fotograaf is, bewijzen de vele internationale prijzen, waaronder zelfs enkele gouden medailles.

Deze tentoonstelling mogen we een kroon op het werk van Dokus noemen. Ze geeft een uniek overzicht van de beste foto's die hij wereldwijd heeft genomen.

Geniet van deze tentoonstelling, ga op wereldreis en ontdek samen met Dokus de mooiste plekjes ter wereld.

Schepen voor cultuur Jan Michielsen (CD&V) opende gisteravond de spectaculaire fototentoonstelling.  Een absolute aanrader.

Dokus Dauwen : van zaterdag 18 september tot zondag 7 november (open tijdens activiteiten in cc ‘t Schaliken)  in Foyer cc 't Schaliken.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto