U bent hier

Domein Ter Speelbergen Heist breidt uit: Kempens Landschap koopt aanpalend 8 hectare aan

Heist op den Berg | Kempen regio | Provincie Antwerpen
20.04.2022 - 11.41u
Door: Herman Gezelle

Stichting Kempens Landschap mag zich voortaan eigenaar noemen van de gronden in de Peredreef recht tegenover Ter Speelbergen in Heist-op-den-Berg/Putte, waar ook de kantoren van de stichting gevestigd zijn. De aankoop is goed voor zo'n 373 000 euro.

Met de gronden breidt Kempens Landschap haar terreinen van Ter Speelbergen uit met maar liefst 8 hectare of zo'n 16 voetbalvelden. De gronden liggen grotendeels op het grondgebied van de gemeente Heist-op-den-Berg. 1,4 hectare ligt op grondgebied Putte. Op een deel van de gronden organiseert de Stichting al jaar en dag haar befaamde maïsdoolhof.

'Met de aankoop van de gronden kunnen we de open ruimte nabij ter Speelbergen vrijwaren. De vrees voor aantasting ervan was reëel. Nu hebben we zelf de touwtjes in handen,' klinkt het.

'De aankoop is ook goed nieuws voor de perelaars in de prachtige Peredreef. Deze beeldbepalende landschapselementen moeten absoluut behouden blijven. Kempens Landschap staat garant voor het onderhoud. De toekomst van deze beroemde dreef is hiermee gegarandeerd.'

Deze grond is voortaan eigendom van Stichting Kempens Landschap.  Foto Stichting Kempens Landschap

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto