U bent hier

Domein Witbos wordt golfterrein met 18 holes én bosgebied

Herentals | Olen | Provincie Antwerpen | Vlaanderen | Westerlo
04.05.2019 - 14.28u
Door: Mark Jaspers

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft vanmorgen in Herentals toelichting gegeven bij een ontwerpplan voor het voormalige militair domein Kamp A in Witbos.

'Golfterrein Witbos' herbestemt het domein naar golfzone en bosgebied.

Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel stelde de Vlaamse Regering op 3 mei het ontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Golfterrein Witbos' voorlopig vast.

Dit ontwerpplan omvat het voormalige militair domein Kamp A op het grondgebied van Westerlo en Herentals : samen 45ha.

Kamp A is een voormalig Brits militair domein waarop door de militairen een golfterrein werd aangelegd.

18 holes, sporthal, bossen, 45ha

Zoals gevraagd door huidige golfclub Witbos zal het golfterrein kunnen worden uitgebouwd tot een volwaardige wedstrijdgolfbaan, met 18 in plaats van de huidige 13 holes.

"Er wordt omzichtig tewerk gegaan en de waardvolle bosbestanden blijven gespaard", zegt minister Van den Heuvel. "Naast de golfactiviteiten, wordt ook ruimte voorzien voor een lokale sporthal, aansluitend bij Noorderwijk in Herentals.

Bovendien kunnen de militaire gebouwen occasioneel gebruikt worden voor meer grootschalige evenementen en in de zomer voor jeugdkampen en worden wandel- en fietsroutes voorzien op het domein."

Binnenkort volgt een openbaar onderzoek over het plan. Binnenkort van 13 juli tot 13 september  zal iedereen het plan kunnen inkijken en zijn opmerkingen kunnen overmaken.

De Vlaamse regering zal pas een definitieve beslissing nemen over het plan na de behandeling van de bezwaren en adviezen. (Belga)

Op de foto : Wim Heylen eigenaar domein Golfclub Witbos, samen met minister Koen Van den Heuvel, Patrik De Cat voorzitter van golfclub Witbos, en burgemeester Mien Van Olmen. (kvdh)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto