U bent hier

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal
04.04.2020 - 17.51u
Door: Herman Gezelle

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

'Het personeel werkt zoveel mogelijk door van thuis uit. En met Abbit in huis, dat nu zo'n 2 jaar onderdeel is van PFL, is de onderneming al 20 jaar marktleider in virtueel vergaderen. Hierdoor blijft PFL actief in deze tijden van corona.'

Nieuwbouw

'Maar er wordt ook al volop gekeken naar wat komt na de coronacrisis. PFL heeft een bouwaanvraag ingediend om het gebouw in Beerse uit te breiden. 'Onze magazijn-oppervlakte wordt zowat verdubbeld.  Er komt ook een extra kantoorgebouw, met extra vergaderzalen, opleidingslokalen en bijkomende video opname en montage studio's.'

Barcelona

'Daarnaast heeft PFL ook plannen in het buitenland. We zijn bezig met de voorbereidingen om een vestiging in Barcelona te openen.  Ook voor de coronacrisis werkten we al geregeld in Barcelona voor onze internationale klanten', vervolgt De Gruyter.

'We hebben enkele Spaanse freelancers die quasi fulltime voor ons aan het werk waren. Het leek ons een logische volgende stap om hier nu iets meer stabiels van te maken. In Barcelona hebben ook enkele van onze klanten een vestiging. Die kunnen we voortaan nog beter ondersteunen.

De voorbereidingen voor deze bijkomende vestiging hebben uiteraard ook wat vertraging opgelopen door de coronacrisis. Toch ligt het project zeker niet stil. Met behulp van virtueel overleg blijft het dossier in beweging.'

'Magazijn Beerse optimaliseren'

'Ondertussen zijn in Beerse nog meer veranderingen op til. PFL gebruikt de coronacrisis als kans om de werking van het magazijn te optimaliseren met een magazijn management systeem. Dit om materialen in de toekomst nog efficiënter te kunnen inzetten. Daarvoor geven 4 medewerkers nu alle materialen een code.'

'PFL Academy'

PFL is begin dit jaar ook begonnen met het opstarten van PFL Academy. Binnen dit opleidingsplatform wil het bedrijf zijn medewerkers gedurende hun volledige loopbaan trainen en ontwikkelen.

'Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt de laatste jaren werkt PFL met veel jonge, betrokken medewerkers waar in de markt geen passend opleidingsplan voor bestond', weet Dominic De Gruyter.

'Binnen de PFL academy kunnen we deze jonge medewerkers een kans geven in een op maat geschreven opleidingsplan.

De komende maanden bieden de gelegenheid om hier extra aandacht aan te geven, via onze eigen E-learnings en met parktijkopdrachten.

Momenteel hebben we alle ruimte om te kunnen trainen en tegelijk de 'social-distancing' in acht te nemen. We maken graag van de nood een deugd', besluit Dominic. (dgg-plf)

imageMeer nieuws

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Niet tot na de zomer wachten voor nieuwe regering”

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.05.2020 - 20.44u

Passerelle Schijnpoort Antwerpen open

Passerelle Schijnpoort Antwerpen open
Neteland | Provincie Antwerpen 27.05.2020 - 19.45u

Jubileumboek: 'KFC Heultje. Een club naar mijn hart'

 Jubileumboek: 'KFC Heultje. Een club naar mijn hart'
Kempen regio | Westerlo 27.05.2020 - 17.37u

Bocciaspeler Francis Rombouts gaat naar Paralympische Spelen Tokyo 2021

Bocciaspeler Francis Rombouts gaat naar Paralympische Spelen Tokyo 2021
Internationaal | Kasterlee | Nationaal | Vlaanderen 27.05.2020 - 17.20u

'13 van eerste 23 Belgische besmettingen kwamen uit 1 hotel in Noord-Italië': 'Pano' reconstrueert begin coronacrisis

'13 van eerste 23 Belgische besmettingen kwamen uit 1 hotel in Noord-Italië': 'Pano' reconstrueert begin coronacrisis
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 27.05.2020 - 13.01u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto