Knapperige frieten bakken is een kunst en vergt ervaring.  Dominique en Dave, de bekende frituristen die 6 jaar frituur Station Nijlen tot een succes maakten, openen vandaag 't Fritwinkeltje in de Herentalse Zavelstraat 48.  Voor Dave (30) is het een 'terug thuiskomen'. Hij woonde tijdens z'n jeugdjaren in de Boerenkrijglaan op zo'n 400m van z'n nagelnieuwe zaak in de Zavelstraat, het vroegere 't Winkeltje AJ van Ann Janssens.

Voor vrouwtje Dominique (30) is toch ook een beetje 'back home', want ze behaalde het diploma Kantoor bij Campus kOsh Bovenrij (Francescopaviljoen).

Dave straalt wanneer hij over frieten praat : 'Langs m'n vader die een frituur in Pulle Dorp runde, heb ik de friet-microde meegekregen. De échte Vlaamse friet moet nog de natuurlijk patatsmaak hebben, krokant buiten, met binnenin nog de zachte aardappel zonder vet erin.'

Belgische LIFT-friteuse : exclusief in de regio Neteland

'We gebruiken exclusief in de regio de Belgische Perfecta LIFT-friteuse, die het ons mogelijk maakt de friet altijd op de perfecte temperatuur te bakken', weet Dave. 'De frietlift zorgt voor de ideale verdeling en het uitlekken. Ik gebruik uitsluitend geraffineerd rundsvet, dat geeft die aparte natuursmaak van beentjens.  't Fritwinkeltje serveert de friet in bakjes, niet in de traditionele puntzakken. Zo blijft de portie langer warm. Jupiler is het geliefd pilsje dat bij het bakje past, samen met een uitgebreid gamma frisdranken en exclusief D&L sausen. 

Verder zijn we officieel Bicky-dealer.  We presenteren huisgemaakte spaghetti, Vlaams stoofvlees, vidée en dagverse broodjes.   Van meester-pizza-bakker Gert Cools uit Nijlen volgen we het geheim recept voor de special-spaghetti-saus, die een echte topper gaat worden.

''t Fritwinkeltje dankt veel medewerkers, maar vooral Walda die de afgelopen weken ons hard geholpen heeft', lacht Dominique. 'We sluiten enkel op dinsdag en woensdag.  We zijn open van 11.30u tot 13.30u, en van 16.30u tot 22u - op feestdagen open van 16.30u tot 21u.  Omdat we 2 kindjes hebben, Dylan (8) en Lyam (4), hebben we een pand gezocht waar we ook kunnen wonen. Dit is de ideale locatie.'

Guy Verellen / NNieuws.