Noorderwijk moest ook voor zijn 2e wedstrijd van het seizoen op verplaatsing. Afspraak was bij de kampioen uit tweede nationale, Renolim Borgloon die voor het eerst in hun geschiedenis een thuismatch moesten spelen in eerste nationale.

'Veel volk en sfeer, mooie ontvangst, dit Borgloon is een aanwinst voor het Futsal', zegt Eddy Lambaerts Real.  'Vorige week had de debutant uit Limburg reeds een onverwacht punt meegepakt bij alleswinner en kampioen Halle-Gooik. Opletten dus, wetende dat ook volgende week een uitmatch op het programma staat naar de kampioen in Halle.

Maar bij Noorderwijk zijn er toch wel altijd spelers die weten hoe het niet moet, El Ghaadaoui was licht gekwetst maar vooral om andere redenen wou hij niet starten, erg om zijn ploegmaten al voor de wedstrijd in de steek te laten. Hij mag het deze week bij het bestuur komen uitleggen.

De rest van de ploeg ging er wel vol voor. De thuisploeg, één en al enthousiasme ging vol voor zijn eerste thuiszege maar Noorderwijk bleef baas, creëerde kansen bij de vleet, Dhamani, El Attabi en Bouri maar de bal wou er niet in. Tot El Mokhtari de ban breekt en zijn ploeg oververdiend op 0 – 1 brengt.

De bezoekers hebben de match in handen maar wat een thuisploeg, nooit opgeven, blijven knokken en de verdedigers op de huid zitten tot Sababti in de fout gaat en er 1 – 1 op het bord staat. De internationaal van Real zet echter snel zijn fout recht en scoort mooi de 1 – 2.

Noorderwijk blijft de betere ploeg maar de foutenlast weegt door en Borgloon krijgt een tienmetertrap, met een beer als keeper Talhaoui in het doel is dit echter geen probleem en de thuisploeg mist de open kans.

Het blijft mooi over en weer gaan en Noorderwijk heeft de beste kansen maar het lukt niet, Dhamani wordt ook nog eens onderuit getrapt in het strafschopgebied maar de scheidsrechters geven niet thuis.

En dat is voetbal, i.p.v. de 1 – 3 of de 1 – 4 wordt het net voor de rust 2 – 2. Het is ex-Hasselt speler Paulus die de ploegen op gelijke hoogte zet. Na de pauze blijven de bezoekers op zoek naar de winst maar de vermoeidheid begint te wegen.

De thuisploeg heeft daar blijkbaar geen last van. Bouri en El Attabi weten het doel niet staan en blijven de kansen opstapelen, maar vooral missen. Tegenaanval op tien minuten van het einde, corner en knap afgewerkt door de thuisploeg, Ciarlo zorgt voor de 3 – 2.

De Elmos boys staan voor het eerst op achterstand en gaan vol voor de gelijkmaker, de kansen volgen maar de goal niet. Bouri wordt nog eens onderuit getrapt maar de scheidsrechters slapen verder. Zonder zijn tovenaars El Fashi en El Ghaadaoui is Noorderwijk maar een gewone ploeg, als dan Dhamani ook nog last krijgt van zijn lies en El Attabi niet zijn dagje heeft is de match over.

De spelers op het veld hebben alles gegeven, de thuisploeg nog net iets meer, allemaal spelen ze ook op het veld, aan uithouding geen gebrek. Een gelijkspel zou correcter geweest zijn maar zo werkt het in de sport niet.

Met één op zes mag Real niet tevreden zijn, volgende week naar de kampioen en de één op negen is kortbij. Net als vorig seizoen lijkt het op een gemiste start. Er zal deze week niet alleen hard moeten getraind worden maar ook veel gepraat.'