U bent hier

Donald Trump 2 dagen in België: "Kom beter niet met je auto naar Brussel"

Nationaal | Vlaanderen
24.05.2017 - 00.03u
Door: Herman Gezelle

De komst van president Trump naar ons land brengt de veiligheidsdiensten in opperste staat van paraatheid. Om veiligheidsredenen wordt er over het exacte pakket veiligheidsmaatregelen niet gecommuniceerd, maar dat er veel politiemensen uit binnen- én buitenland worden ingezet, staat vast. En het bezoek zal zeker ook een impact hebben op de mobiliteit in de hoofdstad.

Duizenden politiemensen

De voorbije weken en dagen circuleerden allerlei cijfers over het veiligheidsplan dat rond Trump was uitgewerkt. Uit alle uithoeken van het land worden politiemensen opgevorderd om zijn veiligheid en die van de andere excellenties op de NAVO-top te garanderen.

Er worden zowel agenten van de federale politie ingezet, als mensen uit de lokale korpsen. Met exacte cijfers is de politie karig, maar over de twee dagen heen zou het gaan om 4.000 tot 5.000 Belgische agenten.

Over de exacte inzet van mensen en middelen wordt niet veel gecommuniceerd. Wel staat de Belgische politietop permanent in contact met het crisiscentrum van Binnenlandse zaken. De veiligheidsmaatregelen worden indien nodig zo snel mogelijk aangevuld of bijgestuurd. (vrt/fod)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto