U bent hier

Donderse Dagen vult deze zomer met muziek en film

Herentals
19.06.2019 - 15.44u
Door: Mark Jaspers

Cultuurcentrum 't Schaliken organiseert ook deze zomer concerten en filmvoorstellingen in open lucht. Voor deze films heeft het cultuurcentrum twee schitterende locaties: de Toeristentoren en golfclub Witbos. A Star is Born speelt op vrijdag 23 augustus en Beautiful Boy op vrijdag 30 augustus. De toegang voor de films en de optredens is gratis.

In juli staan de beiaardconcerten op het programma. Koen Van Assche bespeelt de beiaard van de Lakenhal op 11 en 25 juli. Geert D'hollander doet dit op 4 juli en Tom Van Peer op 18 juli.

In augustus vinden er vier popconcerten plaats op het buitenplein van cc 't Schaliken. Op het programma staan diverse muziekgenres: pop, rock, swing, jazz en balkan. De popconcerten vinden plaats op 8, 15, 22 en 29 augustus.

Voor de eerste Donderse Dag werkt het cultuurcentrum samen met Jeugdhuis Tiener. Die dag staat een Kempens onderonsje met Damsel in the Dress en Las Dallas geprogrammeerd. Damsel in the Dress gaf tijdens Lokale Helden eerder dit jaar een uitstekend visitekaartje af.

Een beiaardier bij u thuis?

U kunt de beiaardier voor of na het concert bij u thuis laten langskomen. Hij zal u meer informatie geven over het gespeelde programma. Mail of bel naar het cc 't Schaliken en dan kunt u een afspraak vastleggen.

Het programma van cultuurcentrum 't Schaliken voor de zomer van 2019 vindt u uitgebreid hieronder terug:

Koen Van Assche, Geert D'hollander en Tom Van Peer
Beiaardconcerten
Donderdag 4, 11, 18 en 25 juli om 20 uur
Grote Markt

Geert D'hollander (4 juli), Koen Van Assche (11 en 25 juli) en Tom Van Peer (18 juli) bespelen de beiaard van de Lakenhal. De beiaardiers brengen u een aangename mix van licht klassieke muziek en jazz. U kunt van de concerten genieten van op een terras op de Grote Markt.

Heeft u thuis een terras of een tuin waar u met familie of vrienden naar het beiaardconcert luistert? Wilt u graag dat de beiaardier voor of na het concert langskomt? Geef dit dan door aan cc 't Schaliken zodat we een afspraak kunnen maken.

Damsel in the Dress
Las Dallas

Donderdag 8 augustus om 20 uur
Buitenplein cc 't Schaliken

Sommigen zeggen dat ze uit een vulkaan in het Schwarzwaldgebergte gespuwd zijn omdat de onderwereld hun vetzakkerij niet meer aan kon. Anderen menen dat ze op tour door Texas door een Duitse cowgirl, Heidi von Busemdorf genaamd, radioactief besmet zijn geraakt. Eén ding is zeker: Las Dallas speelt Duitstalige rock-'n-roll, laut und schmutzig.

Damsel in the Dress is een band uit de Kempen die eigen nummers met catchy refreinen brengt. De groep omschrijft zijn stijl als eighties vibe, maar eigenlijk doen ze vooral hun eigen goesting en ding.

Cream Colored Ponies

Donderdag 15 augustus om 20 uur
Buitenplein cc 't Schaliken

The Cream Colored Ponies zijn echte jazzcats met een passie voor de swingmuziek uit de jarendertig en veertig. Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengt de groep hulde aan de crooners van weleer: Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele anderen.

De mooiste liedjes uit The Great American Songbook en uit de swingmuziek passeren de revue. Denk aan: Blue Moon, Don't Fence Me In, Cheek to Cheek, Besame Mucho, I've Got You Under My Skin, We'll Meet Again, ...

Cafe con Leche

Donderdag 22 augustus om 20 uur
Buitenplein cc 't Schaliken

Van funky reggae tot pompende balkan, van snedige ska tot intiem chanson: Cafe con Leche vermengt al deze genres in zijn muziek. Deze elfkoppige band heeft een ijzersterke livereputatie door hun energieke shows vol sterke songs, opzwepende ritmes en zuiderse melodieën.

Met hun derde album L'avenir est à nous slaagt Cafe con Leche er opnieuw in te verrassen én te bevestigen waar ze bekend voor staan: vette grooves en pretentieloos feest.

Lost Heroes

Donderdag 29 augustus om 20 uur
Buitenplein cc 't Schaliken

Frank Ermgodts, Patsy Verfaillie en een vierkoppige band spelen een concert in het teken van hun verloren helden: John Lennon, Roy Orbison, Prince, Lou Reed en andere grootheden die nu op de line-up van de eeuwige jachtvelden staan. Lost Heroes brengt hen samen in een uniek verbond dat stoelt op eerbetoon en respect voor hun muzikale authenticiteit.

Frank Ermgodts won in 1982 met The Chrome Humo's Rock Rally. Enkele jaren later richtte hij The Popgun op, een popgroep die vele nationale successen kende en regelmatig in de hitparade stond. Patsy Verfaillie bracht in 2002 haar debuutalbum As I am uit. Een jaar later werd (Just) One Day opgenomen voor de tv-serie Flikken.

Zomerfilm
Op de laatste twee vrijdagen van de zomer vertoont het cultuurcentrum een film. U kunt zich rustig nestelen, ergens in het Herentalse natuurschoon. Breng daarom uw eigen stoel of zetel en een deken mee.

Vrijdag 23 augustus 2019 - 21 uur
A Star is Born
Golfclub Witbos, Noorderwijk
Toegang: gratis

Jackson Maine is een countryzanger op zijn retour. Tijdens zijn nachtelijke omzwervingen ontdekt hij de getalenteerde maar onbekende zangeres Ally. De twee beginnen een hartstochtelijke liefdesrelatie en vormen een muzikaal duo. Maar Jacksons carrière komt al snel in de schaduw te staan van die van Ally.
A Star is Born van regisseur Bradley Cooper werd dit jaar genomineerd voor zeven Oscars en won de Oscar voor filmmuziek. Cooper speelt zelf de hoofdrol in deze Amerikaanse remake uit 2018, met Lady Gaga als tegenspeelster.

Vrijdag 30 augustus 2019 - 21 uur
Beautiful Boy
Toeristentoren, Herentals
Toegang: gratis

Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. Journalist David Sheff en zijn tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

Felix Van Groeningen regisseerde zijn Amerikaanse filmdebuut in 2018, met in de hoofdrollen Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney. Beautiful Boy kreeg heel wat prijzen en nominaties.

MEER INFO

- Cultuurcentrum 't Schaliken:
Grote Markt 35, 2200 Herentals
014-21 90 88
cultuurcentrum@herentals.be
http://www.schaliken.be/programma/projecten-en-feesten/donderse-dagen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto